Μια νέα κατάσταση πραγμάτων στις έρευνες των αρχών γύρω από την ταυτότητα των αδίστακτων δραστών της δολοφονίας, το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 2014, του 66χρονου Γκανέζου Ziggy Bottuta του Mοhama και της Alimatu, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «A1 Yaght Trade Consotrium SA», στο Κορακόνερο, όπου εργαζόταν, αναμένεται να προκαλέσει έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι αρμοδίως έχει υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, δικογραφία από την οποία προκύπτουν ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών και συγκεκριμένα για τα στοιχεία 4 εξ’ αυτών.
Ηδη σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο, πατέρας και γιός, βρίσκονται στις φυλακές για άλλη υπόθεση, ενώ αναμένεται η αξιολόγηση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί από την Εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί εαν είναι ικανό να τους οδηγήσει ενώπιον της Ανακρίτριας αντιμέτωπους με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και μάλιστα από κοινού.
Η έρευνα για την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού, που συνέλεξαν επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, από αθίγγανους του καταυλισμού στο Κορακόνερο, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
DNA, που βρέθηκε σε ένα σεντόνι το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πνίξουν τον 66χρονο, δεν ταυτοποιήθηκε με κανένα από τα δείγματα που συνέλεξαν.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο φόνος, σύμφωνα με τις ενδείξεις διεπράχθη μεταξύ της 21.30 με 22.07 ώρας, που αποχώρησαν οι δράστες από την κεντρική είσοδο της επιχείρισης, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.
Από την νεκροψία – νεκροτομή του ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη προέκυψε ότι ο θάνατος του 66χρονου προήλθε μετά από συμπλοκή του με τους δράστες.
Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι τον χτύπησαν με απίστευτη βαρβαρότητα σ’ όλο του το σώμα, κυρίως στην αριστερή πλευρά και ότι μετά τον θάνατό του τον τράβηξαν σε μικρή απόσταση από το σημείο που τον σκότωσαν.
Διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του δεν επήλθε συνεπεία στραγγαλισμού, ενώ πιθανολογείται σφόδρα ότι υπέστη, ένεκα και των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ανακοπή.
Η «δημοκρατική» έφερε στο φως της δημοσιότητας καρέ από το μαγνητοσκοπημένο, από το εξωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης, υλικό, στο οποίο εμφανίζονται 4 δράστες.
Οι δράστες φορούσαν κουκούλες από μπουφάν και λόγω της αποστάσεως της λήψης δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος και ο σωματότυπός τους. Δύο εξ’ αυτών φέρουν μαζί τους και σακ βουαγιάζ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν τη θηλιά για να εξαναγκάσουν τον 66χρονο, πνίγοντας και χτυπώντας τον, να τους οδηγήσει στο εσωτερικό του κτηρίου σε όροφο και σε σημείο, όπου βρίσκονται πακτωμένα δύο χρηματοκιβώτια.
Ο 66χρονος, ήταν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση διάρρηξης της ίδιας επιχείρησης, τον Φεβρουάριο του 2013 από τρείς αθίγγανους.
Οι τρείς δράστες είχαν εισέλθει στην επιχείρηση και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον 66χρονο, ακολούθησε συμπλοκή. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι τα ίδια άτομα με δεδομένο μάλιστα ότι οι δράστες της τότε επίθεσης είχαν χρησιμοποιήσει σεντόνι για να φιμώσουν τον 66χρονο.
Οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου και μετέβησαν σε γραφείο του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκονται δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία και επιχείρησαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς.
Στα χρηματοκιβώτια υπήρχε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ