Συνέντευξη τύπου ενόψει του test event του Rhodes Circuit που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο, παρατέθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες του test event, που θα αποτελέσει την πρώτη «πρόβα» για το σιρκουί που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην πόλη μας, ενώ επίσης δόθηκαν και οι απαραίτητες οδηγίες σε θεατές και οδηγούς ενόψει της διοργάνωσης του προσεχούς διημέρου.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη συνέντευξη και ανέφερε τα εξής:

«Πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε το Rhodes Circuit, με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Χατζημάρκου και το εγχείρημα παίρνει πλέον σάρκα και οστά, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων. Τα ΜΜΕ στήριξαν αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μετά το test event του σαββατοκύριακου, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να στέψουμε με επιτυχία το όλο πλάνο του αγώνα, με τη βοήθεια της Τροχαίας Ρόδου και του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης και της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ρόδου «Ίκαρος».

Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η κάθοδος των Super Cars στη Ρόδο, τα οποία έρχονται στο νησί μας για πρώτη φορά στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού του τόπου μας. Η διαδρομή που ακολουθούσε το σιρκουί πριν από 50 χρόνια, αναβιώνει φέτος με το test event του αγώνα. Τα μηνύματα που μας έρχονται είναι ενθαρρυντικά για την παρουσία του κόσμου, ενώ η διοργάνωση θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θα συμβάλλει οικονομικά στην κοινωνία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που βοηθούν για ένα καλό αποτέλεσμα στο test event του σαββατοκύριακου».

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς είπε: «Ξεκίνησε η αναβίωση του σιρκουί Ρόδου, ενός γεγονότος που ελάμβανε χώρα στην πόλη μας και από τις αναμνήσεις μας, ήταν ένα γεγονός-σταθμός για τη Ρόδο. Πρόκειται για έναν θεσμό που από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος στάθηκε θετικά απέναντι του. Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Αθήνα, παρουσία και παραγόντων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Θεωρώ ότι η διαφήμιση που θα γίνει από αυτόν τον αγώνα θα έχει μεγάλη αξία για τον τουρισμό του νησιού μας. Από το event του σαββατοκύριακου ξεκινάει μια εκστρατεία διαφήμισης του σιρκουί που ευελπιστούμε να φτάσει σε όλο τον κόσμο».

Το «παρών» έδωσε και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία δήλωσε: «Στηρίζουμε τη προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει και το όραμα να πραγματοποιούμε στο νησί  μας τέτοιες διοργανώσεις που θα ενισχύσουν τον τουρισμό μας. Το σαββατοκύριακο θα υποδεχθούμε όλοι μαζί τους συμμετέχοντες από την Αθήνα και από άλλα μέρη της Ελλάδας, περίπου 35 οδηγοί με τα αυτοκίνητα τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην προβολή της διοργάνωσης».

Ο κ. Δημήτρης Παρασσός, τεχνικός σύμβουλος της διοργάνωσης μίλησε για τη διαδρομή του αγώνα και την ασφάλεια των θεατών και οδηγών: «Ξεκινάμε την προετοιμασία του μεγάλου γεγονότος της αναβίωσης του σιρκουί Ρόδου. Αυτό το σαββατοκύριακο θα συμβούν σημαντικά γεγονότα που θα προετοιμάσουν το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει αργότερα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι ακριβώς η παλιά, που ακολουθούσαν τα αυτοκίνητα στους αγώνες έως και της δεκαετία του ’70. Η αφετηρία θα δοθεί μπροστά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ακολούθως στην 7ης Μαρτίου, δεξιά προς την Παπάγου, φτάνει στην Εθνάρχου Μακαρίου, ακολουθεί τη Δημοκρατίας, εισέρχεται στη Βύρωνος και τέλος στην Ακτή Σαχτούρη και μέσα από την πλατεία Σύμης καταλήγει και πάλι στο κέντρο. Η διαδρομή είναι αριστερόστροφη και επειδή ποντάρουμε πολλά στη συμμετοχή του κόσμου θα πρέπει να πούμε ότι για την ασφάλεια, τόσο των οδηγών, όσο και των θεατών θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα. Θα παρακαλούσαμε τους οδηγούς να μην παρκάρουν κατά μήκος της διαδρομής το πρωί της Κυριακής και ζητάμε την κατανόηση τους, ενώ παρακαλούμε τους θεατές να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων για την ασφάλεια τους, να μην εισέρχονται στους δρόμους για να μην γίνει κάποιο ατύχημα, παρά το γεγονός ότι οι ταχύτητες το σαββατοκύριακο θα είναι μικρές και θα θέλαμε η παρακολούθηση να γίνει κυρίως από τα πάρκα κατά μήκος της διαδρομής και όχι από τα πεζοδρόμια.

Αυτό που θα συμβεί το σαββατοκύριακο στη Ρόδο είναι μια γιορτή του και στόχος μας είναι να μπει το νησί στον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Από την πλευρά των οδηγών που θα λάβουν μέρος, τόσο από τη Ρόδο, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, μίλησε ο εκπρόσωπος τους κ. Κωνσταντίνος Χατζηχριστοδούλου: «Το νησί της Ρόδου έχει βγάλει πολλούς οδηγούς που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Μετά την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής, δεν θα μπορούσαμε να μην αγκαλιάσουμε τη διοργάνωση και έχουμε γίνει εκτός από συμμετέχοντες οδηγοί και εθελοντές. Δουλεύουμε νυχθημερόν για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ώστε να γίνει με επιτυχία η διοργάνωση. Η εταιρεία Speed Sector, τα μέλη της οποίας αγαπούν το νησί μας, αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση του κ. Διακογεωργίου και «κατεβάζει» στο νησί περίπου 20 Super Car, αυτοκίνητα η αξία των οποίων ξεπερνά συνολικά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης κατεβαίνει στο νησί μια αποστολή ατόμων περίπου 45 ανθρώπων, μαζί με τους δημοσιογράφους και αυτοί θα είναι κοντά μας και δίπλα μας, προκειμένου να συμβάλλουν στη διοργάνωση. Το συγκεκριμένο test event δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός είναι να παρθούν τα καλύτερα πλάνα από τους σκηνοθέτες που έρχονται έτσι ώστε να διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο το σιρκουί και η Ρόδος. Τα οφέλη είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλα. Τα βίντεο και οι εικόνες που θα βγουν από αυτό το σαββατοκύριακο αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας. Επίσης θεωρώ ότι μια τέτοια διοργάνωση συμβάλλει στη βελτίωση της οδηγικής μας συμπεριφοράς και στη μείωση των ατυχημάτων».

Το πρόγραμμα του test event

Η άφιξη των Super Cars θα είναι το πρωί του Σαββάτου με το Blue Star, τα οποία στη συνέχεια θα μεταβούν στην πλατεία Ελευθερίας, θα ανέβουν τη Σωκράτους και θα καταλήξουν στο Παλάτι των Ιπποτών, όπου και θα φωτογραφηθούν και θα ξεναγηθούν οι οδηγοί. Το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι το απόγευμα τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στο χώρο μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έτσι ώστε ο κόσμος να έχει την ευκαιρία να τα δει και να τα απολαύσει από κοντά.

Το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 9.00 θα ξεκινήσει το test event, με τη συγκέντρωση των οδηγών. Περίπου στις 9.30 θα τους υποδεχθούν οι κ. Χατζημάρκος και Χατζηδιάκος, όπως επίσης και οι κ. Πάππου και Καμπουράκης. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα ακολουθήσει τη διαδρομή θα είναι ένα εκ των Super Cars και συγκεκριμένα μια Ferrari, που θα κάνει δύο στροφές. Ακολούθως τη διαδρομή  θα διανύσουν οι κ. Χατζημάρκος και Χατζηδιάκος με αυτοκίνητα, με προπορευόμενες μοτοσυκλέτες του συλλόγου «Ίκαρος», ενώ πίσω θα ακολουθούν άλογα του σωματείου «Κάδμος», με σημαίες του Rhodes Circuit. Τέλος, τη διαδρομή θα ακολουθήσουν, με μικρή ταχύτητα πάντα, τα αυτοκίνητα των οδηγών του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης και τα Super Cars, που θα είναι και το αποκορύφωμα της διοργάνωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ