Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το κτηριακό συγκρότημα που συστεγάζει το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καρπάθου και όπως υποστηρίζουν γονείς που επικοινώνησαν με την «δ», παρά τις οχλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.
Οι γονείς, χαρακτηρίζουν το κτήριο επικίνδυνο και φοβούνται για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Για το λόγο αυτό σήμερα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν την επ΄ αόριστον κατάληψη του κτηρίου και επιπλέον θα ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση, θεωρώντας ότι υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν.
Όπως επισημαίνουν στην «δ», παρά τις οχλήσεις και τις επιστολές τους δεν έχουν λάβει καμία απάντηση και προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους, άμεσα θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.
Σε πρόσφατη επιστολή τους προς τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρου, η οποία κοινοποιείται προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον καθιστούν υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζητούν την άμεση έναρξη των εργασιών, όμως, όπως λένε, από τις 24 Ιανουαρίου οπότε και εστάλη η επιστολή, δεν έχει γίνει τίποτα.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ 24-1-2017
Προς ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ κ. ΛΑΜΠΡΟ ΗΛΙΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
• ΕΠΑΡΧΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
• ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
• ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β’ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ
• ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ε.Π.Α.Λ.
• admin@ktyp.gr
«Σε επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας στις υπηρεσίες σας, είτε με την παρουσία μας, είτε με έγγραφά μας, για την κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο που συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καρπάθου και τα προβλήματα που χρονίζουν, πάντα παίρναμε τις διαβεβαιώσεις σας για αντιμετώπιση των προβλημάτων, κατανοώντας την πολύ σοβαρή κατάσταση του σχολείου.
Επισκεφτήκαμε και τον κ. Μηνατσή, ¨Έπαρχο Καρπάθου, για την βοήθεια και συνεισφορά του στο πρόβλημα. Μας διαβεβαίωσε ότι είχε εξασφαλίσει 70.000,00 ευρώ για την επισκευή των σχολείων, με προϋπόθεση να γίνει τεχνική μελέτη από την υπηρεσία σας. Η οποία όμως δεν έγινε!!!
Και στο κτήριο αυτό, που εργάζονται και φοιτούν πάνω από 250 άτομα μαθητές-καθηγητές, το πιο παραμελημένο από κάθε σχολείο της Καρπάθου, δεν έχει ακουμπήσει ακόμη τεχνικός.
Συγκεκριμένα:
Πέρσι τον χειμώνα πήραμε διαβεβαιώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ότι θα γινόταν η τεχνική μελέτη για ένα μικρό μέρος επισκευών του κτηρίου και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα γίνονταν εργασίες συντήρησης.
Έγινε η μελέτη, η δημοπράτηση, όμως οι εργασίες δεν άρχισαν.
Σε νέα συνάντησή μας τον Σεπτέμβριο, μας διαβεβαιώσατε ότι οι εργασίες αρχίζουν από μέρα σε μέρα. Ήρθε ο εργολάβος, συναντηθήκαμε μαζί του και μας διαβεβαίωσε για την σύντομη περάτωση την εργασιών.
Όμως δεν έγινε.
Περιμέναμε τουλάχιστον στις διακοπές των Χριστουγέννων θα γίνονταν οι σχετικές εργασίες.
Τίποτα δεν έγινε.
Αντιθέτως τις πρώτες μέρες μετά τα Χριστούγεννα, κι ενώ το σχολείο λειτουργούσε, κατέρρευσε μέρος τοίχου, αφήνοντας γυμνά τα σίδερα να αιωρούνται .
Από καθαρή τύχη δεν χτύπησε κάποιο παιδί.
Στη Γ1 αίθουσα το ταβάνι είναι ανοιχτό, φαίνονται τα σίδερα και συχνά πέφτουν οι σοβάδες.
Όταν βρέχει τα νερά διαποτίζουν τους τοίχους και φτάνουν μέχρι το δάπεδο του κτηρίου. Στους τοίχους αυτούς βρίσκονται καλώδια, προτζέκτορες, υπολογιστές.
Πάλι είχαμε μαζί σας συνάντηση διαμαρτυρίας.
Μας απαντήσατε ότι είναι θέμα χρόνου, μια και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες εξόφλησης εργολάβου καθυστερούν.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!
Απαιτούμε την παρέμβασή σας, για την άμεση έναρξη των εργασιών!!!
Απαιτούμε την τεχνική μελέτη, για την απορρόφηση των κονδυλίων της Περιφέρειας, που ακόμη ευτυχώς διατίθενται!!!
Απαιτούμε την ευαισθητοποίησή σας, την έγνοια σας απέναντι σε τόσους ανθρώπους που αναγκάζονται να υποβάλλονται καθημερινά σε τόσους κινδύνους!
Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ!!!
Σε περίπτωση που δεν αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στα παιδιά μας, θα αναλάβουμε δράση.
ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ!!!
Με τιμή
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ε.Π.Α.Λ ΚΑΡΠΑΘΟΥ».
Να σημειωθεί ότι επιστολή είχε σταλεί και στις 21-3-2016 η οποία παρέμεινε αναπάντητη και έκτοτε η κατάσταση έχει χειροτερέψει, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «δ».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ