Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 27χρονο Αλβανό, που κρίθηκε ένοχος κατοχής ναρκωτικών με ελαφρυντικά.
Για την ίδια υπόθεση καταζητείται εξάλλου συνομήλικος oμοεθνής του.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία στην οποία διέμενε ο δεύτερος.
Την 16η Αυγούστου 2012 εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή του Μόντε Σμιθ να κινείται ύποπτα.
Την 31η Αυγούστου 2012 και περί ώρα 23:00 εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στο ίδιο σημείο από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος.
Προσήχθη στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και εν συνεχεία οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο στο Αρχαίο Στάδιο και τους παρέδωσε 11 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 11 γραμμαρίων τις οποίες είχε επιμελώς φυλάξει σε κορμό δέντρου.
Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην περιοχή και βρέθηκαν ακόμη 20 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 28 γραμμαρίων.
Απολογούμενος κατέθεσε ότι είναι περιστασιακός χρήστης κοκαΐνης και ότι ήλθε στη Ρόδο στις αρχές του Μαΐου 2012 για να μείνει στο νησί μαζί με τη σύντροφό του. Στα μέσα του Ιουλίου τους επισκέφθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος για να μείνει μαζί τους. Αφού τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες δήλωσε ότι δεν βρίσκεται πλέον στη Ρόδο ενώ για τα ναρκωτικά που παρέδωσε στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι τα είχε για δική του χρήση και τα είχε κρύψει για να μην τα βρει η σύντροφός του και καταλάβει ότι κάνει χρήση κοκαΐνης.
-Ποινή φυλάκισης ενός έτους προς 5 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ επέβαλε το ίδιο δικαστήριο σε έναν 56χρονο Ροδίτη, που κρίθηκε ένοχος παράνομης οπλοκατοχής ενώ κρίθηκε ατιμώρητος για κατοχή κοκαϊνης.
Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στ’ Αφάντου την 26η Ιουλίου 2012 να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο εντός του οποίου βρέθηκαν, μετά από έρευνα, 15 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 12,9 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στην οικία του και σε δυο αποθήκες ιδιοκτησίας του, στον Αρχάγγελο Ρόδου.
Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 3,3 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 1.276 ευρώ.
Κρίθηκε ότι προόριζε την κοκαϊνη για ιδίαν χρήση και ένοχος για το ότι κατείχε μια παράνομη κυνηγετική καραμπίνα.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ