Αμετακίνητοι στα μπλόκα που έστησαν παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την χώρα και με ομόφωνη απόφασή τους προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν από τις 30/1 και σκληραίνουν τη στάση τους.
Αίτημα των ανθρώπων που υπηρετούν τον πρωτογενή τομέα παραμένει να οριστεί ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό -είτε με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης- και τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούν καθημερινά, αποφασίζεται ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, τόσο για σήμερα, όσο και για τις επόμενες ημέρες.
Στην Ρόδο, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής αλλά δεν αποκλείεται στην έκτακτη γενική τους συνέλευση αύριο να αποφασίσουν να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους. 
Χτες, έκλεισαν για 2η συνεχόμενη ημέρα τον δρόμο στον κόμβο του Γενναδίου προς την Κατταβιά, με πάνω από 20 τρακτέρ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης που είναι εξοντωτικά για τον δικό τους κλάδο και τον πρωτογενή τομέα.
Οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 2 ενώ ακολούθησε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκε να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με νέο κλείσιμο δρόμου.
Σήμερα, θα κλείσουν με τα τρακτέρ τους τον δρόμο στην διασταύρωση Γεννάδι – Βάτι – Κατταβιά από τις 2 έως τις 4 το απόγευμα.
Αμέσως μετά θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους και για ποια μέρα και ώρα θα κατέβουν προς την πόλη της Ρόδου. Η κινητοποίηση με το κλείσιμο του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο θα επαναληφθεί και αύριο Κυριακή, ενώ αναμένεται αμέσως μετά να πραγματοποιηθεί ευρεία γενική συνέλευση στο Γεννάδι για να εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.
«Βρισκόμαστε εν αναμονή και των αποφάσεων των συναδέλφων μας από όλη την χώρα. Δεν πάει άλλο. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με δυναμικότερο τρόπο» δήλωσε προς την «δ» ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών στη Νότια Ρόδο κ. Σαββίδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ