Με βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, έγινε δεκτή εν μέρει η προσφυγή που άσκησε ένας 40χρονος Ιταλός, κάτοικος Ρόδου, κατηγορούμενος με 29χρονο συγγενή του, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αρπαγή και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, για την μείωση της χρηματικής εγγύησης, που του επιβλήθηκε ως περιοριστικός όρος.
Μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ο 40χρονος θα παραμείνει ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 4.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Ο 29χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Οι ανωτέρω, όπως έγραψε η «δημοκρατική», συνελήφθησαν την 25η Ιουλίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από καταγγελίες για βασανισμό ενός 32χρονου Αλβανού.
Ο τελευταίος υποστήριξε ότι είχε μεσολαβήσει για την πώληση μιας μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας ενός κουμπάρου του από την Αθήνα στον 40χρονο.
Μεταξύ τους ανέκυψε οικονομική διαφορά διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 32χρονου, ο 40χρονος όταν παρέλαβε την μοτοσυκλέτα αυτή παρουσίασε προβλήματα και απαιτούσε την επιστροφή της στον ιδιοκτήτη και την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για την αγορά αλλά και την επισκευή της.
Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει ο 32χρονος, όταν έμαθε ότι είχε επιστρέψει στη Ρόδο να τον προσκαλέσει στο κατάστημα ιδιοκτησία τους για να συζητήσουν το απόγευμα της Κυριακής.
Εκεί, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και άρχισαν να τον βασανίζουν με μαχαίρια, με ένα τσεκούρι και με μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).
Ο 32χρονος εκρατείτο δεμένος στην καρέκλα και επιτηρείτο από τον 29χρονο ο οποίος, όπως είπε, κάποια στιγμή, τα ξημερώματα της Κυριακής, αποκοιμήθηκε και τότε βρήκε ευκαιρία και έλυσε τα δεσμά του και διέφυγε για να καταγγείλει το γεγονός.
Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο κατάστημα κατάσχεσαν 3 μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, σχοινί και καλώδιο, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα διενεργούσαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στα καταστήματα και τις οικίες των κατηγορούμενων.
Απολογούμενος ο 40χρονος ενώπιον της Ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως του αποδίδονται.
Υποστήριξε ότι ο ίδιος κάλεσε τον 32χρονο Αλβανό να μιλήσουν και να βρουν μία λύση για τα λεφτά τα οποία αποδεδειγμένα είχε κλέψει από το σπίτι του κι ότι εκείνος ήταν επιθετικός και εριστικός και κάποια στιγμή συνεπλάκησαν. Ισχυρίστηκε ότι ο 32χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι της κουζίνας του εστιατορίου του και του επιτέθηκε κι ο ίδιος προσπάθησε να τον αποφύγει και δέχθηκε μαχαιριές στην πλάτη πάνω από την μπλούζα του.
Τους κατηγορούμενους εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ