Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ρόδου κ. Μ. Παλαιολόγου και ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λινδίων κ. Γ. Ελευθερίου, που κατηγορήθηκαν για φθορά μνημείου από κοινού.
Οι δύο αιρετοί εφέροντο ως υπαίτιοι του ό,τι στις 9 Απριλίου 2014 στη Λίνδο,  στο πλάτωμα πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου, το οποίο βρίσκεται σε άμεση οπτική επαφή με την Ακρόπολη της Λίνδου, από πρόθεση και από κοινού προκάλεσαν βλάβη σε μνημείο.
Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο,   με   την   ιδιότητα  (τότε) του   πρώτου   κατηγορουμένου   ως χωρικού αντιδημάρχου της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου και του δευτέρου  κατηγορουμένου   ως   προέδρου   της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν εντολή σε υπαλλήλους του  Δήμου Ρόδου να απορρίψουν κλαδιά σε άτυπη χωματερή που βρίσκεται εντός του κηρυγμένου Αρχαιολογικού  Χώρου Λίνδου   και  λειτουργεί  αυθαίρετα,   ήτοι χωρίς έγκριση της KB’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με αποτέλεσμα λόγω της αισθητικής υποβάθμισης του χώρου να προκληθεί έμμεση βλάβη του αρχαίου μνημείου της Ακρόπολης της Λίνδου  και του περιβάλλοντα αυτής χώρου.
Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η βασιμότητα του κατηγορητηρίου.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Δ. Σαλαμαστράκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ