Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε μια Αγγλίδα, που κρίθηκε ένοχη για αθέμιτη αντιγραφή απορρήτων στοιχείων υπολογιστή από άτομο, που είναι στην υπηρεσία του κατόχου των ως άνω στοιχείων.
Η Αγγλίδα, όπως έγραψε η «δημοκρατική»  καταμηνύθηκε από τον πρώην εργοδότη της, τουριστικό πράκτορα.
Κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχη για το ό,τι στη Ρόδο την 22.10.2011, ενώ ήταν εργαζόμενη με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών γενικού τουρισμού του εγκαλούντος, όταν της ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους, η κατηγορούμενη απέστειλε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ως άνω επιχείρησης προς το προσωπικό της ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δεκαεπτά αρχεία, ήτοι όλα τα απόρρητα αρχεία πελατών της επιχείρησης σχετικά με το τμήμα κρατήσεων.
Τα ανωτέρω αρχεία ήταν απόρρητα στοιχεία και μεγάλης οικονομικής αξίας για την επιχείρηση του εγκαλούντος καθώς αποτελούσαν το σύνολο των στοιχείων του τμήματος κρατήσεων με δεδομένα από το έτος 1992, για την δημιουργία των οποίων ο εγκαλών δαπάνησε αρκετά χρήματα σε προγραμματιστές, χρόνο και εμπειρία.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέργος Παρασκευάς και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Στέργος Παυλίδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ