Ανοιξαν οι ουρανοί χθες πάνω από την Ρόδο, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Οι ισχυρότατες καταιγίδες και οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή μας από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι, δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και ταλαιπώρησαν τους οδηγούς.
Οι δρόμοι λόγω της χαλαζόπτωσης γλιστρούσαν επικίνδυνα, ενώ οι δυνατές ριπές ανέμων ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες για τους αναβάτες δικύκλων.  Πολλοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και αρκετοί οδηγοί, που βρέθηκαν στην «δίνη» χαλαζόπτωσης, χρειάστηκε να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου λόγω της περιορισμένης ορατότητας.
Τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν σε επιφυλακή από τα ξημερώματα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα. Ο Δήμος χρειάστηκε να παρέμβει για την αντιμετώπιση περιορισμένων κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο προς Σιάννα και Αγιο Ισίδωρο. Συνεργείο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου έσπευσε να απομακρύνει από το οδόστρωμα δέντρο που ξεριζώθηκε από τον αέρα, στην λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας, στο ύψος του Φαληρακίου. Στην πόλη της Ρόδου δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση το παραλιακό μέτωπο, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού, όπως επίσης μπροστά από τα ξενοδοχεία Belvedere και Chevaliers όπου, όμως, έσπευσαν άμεσα συνεργεία του Δήμου και απεκατέστησαν το πρόβλημα.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περιορισμένες κλήσεις, ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν κυρίως στη Νότια Ρόδο, εξαιτίας αγωγών που κόπηκαν, ωστόσο μετά από τις επεμβάσεις των συνεργείων της ΔΕΗ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν χθες κανονικά όλες οι πτήσεις, προς και από τη Ρόδο.
Η βροχή των τελευταίων ημερών στη Ρόδο, χαρακτηρίζεται ως ευεργετική τόσο για τους υδροφόρους ορίζοντες, που η στάθμη τους έχει κατέβει επικίνδυνα λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, όσο και για τις καλλιέργειες  των αγροτών.
Και χθες η μετεωρολογική ομάδα «ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΡΟΔΟΥ» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μανωλά, καθ΄όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν σε επαγρύπνηση και ενημέρωνε τους πολίτες, μέσω του διαδικτύου, για την ασφάλειά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ