Είναι πιθανή η επανεξέταση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης του αιτήματος της Ελλάδας για τη συνέχιση του προγράμματος παροχής βίζας με περισσότερο εύκολες διαδικασίες για πολίτες τρίτων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά ζητούν από την κυβέρνηση να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να παραταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη θεώρηση βίζας στα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου, που ισχύει εδώ και τρία χρόνια για τους καλοκαιρινούς μήνες και προσφέρει σημαντική ενίσχυση του τουρισμού.

«Το πρόγραμμα αυτό, μέσω του οποίου επιτρέπεται η είσοδος Τούρκων πολιτών για βραχύ χρονικό διάστημα χωρίς βίζα (Σένγκεν), αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετικό», αναφέρει σε επιστολή του προς τον κ. Κατρούγκαλο ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος. «Χαρακτηριστικά, το 2016, οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών στη Σάμο ξεπέρασαν το 81% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συνεισέφεραν σημαντικά στην οικονομική ανακούφιση του νησιού μας από τη ζημιά που επέφεραν οι πολλές ακυρώσεις κρατήσεων Ευρωπαίων τουριστών, λόγω της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης», αναφέρει.

Καθημερινή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ