«Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού

«Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με επιχειρηματίες τους οποίους συνάντησε στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιοχές του Πειραιά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για την «προσωπική δέσμευση» που έχει αναλάβει και είναι να μπορέσει «να προτάξει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό αφήγημα, το οποίο θα τη βγάλει από την κρίση».

Όπως είπε, η ανάκαμψη της ελληνικής  οικονομίας «θα έρθει μέσα από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρίες, οι οποίες  θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπορούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια αγορά».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το συνολικό σχέδιο της ΝΔ έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας. «Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Χωρίς να ταλαιπωρείστε από μια αφόρητη γραφειοκρατία, η οποία σε κάθε κλάδο έχει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

«Σε συνδυασμό με μια πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε συναινετικός. «Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον», είπε. Και συμπλήρωσε: «Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές της περιοχής του Πειραιά. Για να δώσουμε μια ελπίδα, μια προοπτική σε αυτούς που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανέργους, οι οποίοι, δυστυχώς, με την παρούσα Κυβέρνηση, δεν έχουν καμία προοπτική, καμία ελπίδα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ