Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε δύο Άγγλους, που κρίθηκαν ένοχοι με ελαφρυντικό, για παραχάραξη σε βαθμό κακουργήματος και για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Οι δύο κατηγορούμενοι, αφίχθησαν μαζί τον Ιούλιο του 2009 στη Ρόδο για τις θερινές τους διακοπές και διέμεναν προσωρινά στο Φαληράκι, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια «ARTEMIS Apartments».
Το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2009 διασκέδαζαν στο Φαληράκι στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-μπαρ με την επωνυμία «TROPICAL», στο οποίο εργαζόταν ως ταμίας η κ. Αργυρώ Πολυχρόνη. Παρήγγειλαν από μία μπύρα και περί ώρα 23:00 προσήλθαν ο καθένας ξεχωριστά στο ταμείο, προκειμένου να πληρώσουν για τα ποτά που κατανάλωσαν.
Κατέβαλαν στην ταμία καθένας εξ αυτών από ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και αποχώρησαν.
Όταν στη συνέχεια, η ταμίας, διαπίστωσε την πλαστότητα των δύο χαρτονομισμάτων με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ανίχνευσης, ειδοποίησε την αστυνομία και κατόπιν δικής της υπόδειξης συνελήφθησαν.
Μετά τη σύλληψη τους παρέδωσαν στους αστυνομικούς άλλα 16 χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας 800 ευρώ, τα οποία ήταν επίσης παραχαραγμένα.
Οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν ότι τα 18 χαρτονομίσματα, στο σύνολό τους, τους τα πώλησε ένας ομοεθνής τους στο Μάντσεστερ, λίγες μέρες πριν την άφιξή τους στη Ρόδο, έναντι του χρηματικού ποσού των 300 λιρών Αγγλίας συνολικά, χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν ότι πρόκειται για πλαστά χαρτονομίσματα.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Πανιέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ