Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει προαναχωρησιακό κέντρο κλειστού τύπου στην Κω, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση υιοθετεί, επιτέλους, αυτό που η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει από καιρό. Μετά από δύο χρόνια ολέθριας και εθνικά επιζήμιας διαχείρισης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό,  αποφασίζει σήμερα τη δημιουργία του πρώτου προαναχωρησιακού κέντρου – κλειστού τύπου στο νησί της Κω. Επαναφέρει, δηλαδή, ένα μέτρο που ως Αντιπολίτευση κατήγγελλε και ως Κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει.

 Και το αποφασίζει ακολουθώντας, για ακόμη μία φορά, τη γνώριμη και συνήθη  πρακτική της στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων: Της αδιαφάνειας. Χωρίς τη δημοσίευση προκήρυξης, χωρίς ανοικτή πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό. Με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Και όλα αυτά επειδή επικαλείται και πάλι ”κατεπείγουσα ανάγκη”.

Όταν, εδώ και δύο χρόνια, έχει καταστήσει τα νησιά μας στο Βόρειο – Ανατολικό Αιγαίο σε ”επίσημη” πύλη εισόδου για οποιονδήποτε και από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη επιθυμεί να εισέλθει στην Ευρώπη. Όταν, εδώ και δύο χρόνια, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hotspot φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Το αποφασίζει, επίσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Χωρίς, δηλαδή, να έχει ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων, των φορέων και των επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Για πολλοστή φορά, η προχειρότητά τους και η ανικανότητά τους είναι παροιμιώδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ