Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Δ. Τσίκκης, που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε για το ό,τι στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2005 έως 2008 με την ιδιότητά του ως εντολοδόχου και διαχειριστή της περιουσίας ομόρρυθμης εταιρείας, ενώ εισέπραξε συνολικά το ποσό των 137.327,38 ευρώ, προκειμένου να προβεί σε κάθε είδους πληρωμές για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της εταιρείας, το ιδιοποιήθηκε παράνομα ενσωματώνοντας το στην περιουσία του.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται, ισχυρίζεται δε ότι αφενός μεν προέβη σε καταβολές τόσο προς τους κατά περίπτωση δανειστές των μηνυτών, αφετέρου δε δεν είχε την ιδιότητα του λογιστή, αλλά ανέλαβε να εξυπηρετήσει τον πρώτο εγκαλούντα λόγω της πολυετούς φιλίας τους.
Σχετικά με τις καταβολές που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος ότι προέβη, έγινε δεκτό ότι κατηγορούμενος κατέβαλε προς την Δ.Ο.Υ. Ρόδου την 18.05.2006 και την 15.06.2006 ποσά 7.958,1 και 7.856  ευρώ αντιστοίχως,  όπως επίσης κατέβαλε το ποσό των 2.939,92 ευρώ για τέλη παρεπιδημούντων.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο Γερμανοί μηνυτές δεν παρέστησαν ως πολιτικώς ενάγοντες, ενώ ο ένας εξ’ αυτών, που κατέθεσε κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμούν την καταδίκη του κατηγορούμενου, ότι δεν είχε δόλο και ότι ουσιαστικά πρόκειται για μεταξύ τους παρεξήγηση που έχει διευθετηθεί.
Ο αδελφός του κατηγορούμενου, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης επεσήμανε ότι ο λογιστής που είχε χειριστεί την υπόθεση δεν είχε συνυπολογίσει καταβολές που είχαν γίνει σε δημόσιους οργανισμούς.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ