Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από θραύσμα σε τρία σημεία του σώματός του. Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ βρισκόταν στο εσωτερικό της κλούβας, όπου έχουν βρεθεί θραύσματα από δύο βολίδες. Μάλιστα οι βολές ήταν ευθείες προς την κλούβα και εκείνη τη στιγμή μέσα σε αυτήν υπήρχαν τρεις αστυφύλακες.

Οπως έγινε επίσης γνωστό, μία σφαίρα έχει χτυπήσει την πρόσοψη κάβας που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από την έρευνα που έγινε στον χώρο, βρέθηκαν 3 κάλυκες πυροβόλου όπλου στην οδό Χ. Τρικούπη 57. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, οι δράστες πλησίασαν την κλούβα και άνοιξαν πυρ εναντίον της μέσω της οδού Αραχωβης λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της βραδινής διμοιρίας.

Το περιστατικό έγινε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την σύλληψη της καταζητούμενος Πολας Ρουπα και της συνεργού της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε μέσω Twitter περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε.

Εύχομαι περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από σφαίρες μετά την επίθεση στην κλούβα της Χ. Τρικούπη έξω από τα γραφεία του @pasok

Καθημερινή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ