Οι εικόνες ντροπής από τη Μόρια, με τις σκηνές θαμμένες κάτω από το χιόνι, έδωσαν το έναυσμα στη Νέα Δημοκρατία να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που πονά.Άλλωστε, το κυβερνών κόμμα είχε επενδύσει στη ρητορική για τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων έναντι των προσφύγων και, ακολούθως, στη δική του θετική προσέγγιση προς όσους αναζητούν μία καλύτερη τύχη.

Ωστόσο, οι μετανάστες δεν… λιάζονται πλέον αλλά παγώνουν ενώ οι εκδηλώσεις, παρόντος του ίδιου του κ. Τσίπρα υπέρ των προσφύγων, μοιάζουν με τραγική ειρωνία.

Η μάχη δόθηκε, χθες, εντός και εκτός Βουλής και βασικός στόχος υπήρξε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας. Ωστόσο, η ουσία της επίθεσης της Ν.Δ. δεν αφορά μόνον στις δραματικές συνθήκες στη Μόρια και αλλού. Επικεντρώνεται, κυρίως, σε ένα διαχειριστικό έλλειμμα μεγάλων διαστάσεων, κάτι που έσπευσε να επισημάνει χθες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι έχουν παρασχεθεί στην Αθήνα τα απαιτούμενα κονδύλια και οι συνθήκες διαμονής των μεταναστών είναι δική της ευθύνη.

Οι γαλάζιοι βουλευτές (Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Λευτ. Αυγενάκης) έθεσαν ευθέως θέμα διαχείρισης των δημόσιων πόρων, όπως προκύπτουν και από τις καταγγελίες του πρώην γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και των ευρωπαϊκών κονδυλίων, το κύριο μέρος των οποίων διακινείται μέσω ΜΚΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γραμματέας της Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να απαντήσει «πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους πρόσφυγες, πόσα πήγαν και σε ποιες ΜΚΟ, τι τα έκανε η καθεμιά και πόσοι έχουν προσληφθεί σε αυτές και με πόσα χρήματα», κάτι που υποδεικνύει και την βούληση της Πειραιώς να διερευνήσει ενδελεχώς το ζήτημα

newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ