Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από την Θηροφυλακή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανισόρροπου, που έχει αποδεκατίσει ένα ολόκληρο κοπάδι από ελάφια στην περιοχή μεταξύ Μαριτσών και Πεβεράνιου.
Πιο συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε της Θηροφυλακή ότι σε δασώδη περιοχή των Μαριτσών ακούστηκε πυροβολισμός από τυφέκιο (αποκλείοντας το ενδεχόμενο να επρόκειτο για κυνηγετική καραμπίνα εξαιτίας του ιδιαίτερου κρότου) και εν συνεχεία πέρασε σε μικρή απόσταση από τον ίδιο τρέχοντας ένα τραυματισμένο ελάφι.
Πιθανολογήθηκε σφόδρα ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη, ενώ από τις έρευνες των θηροφυλάκων δεν βρέθηκε το άτυχο ζώο αλλά και ο δράστης αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν ήδη ισχυρές ενδείξεις γύρω από την ταυτότητά του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», μέχρι στιγμής οι θηροφύλακες έχουν συλλέξει 19 νεκρά ελάφια, εκ των οποίων τα 4 βρέθηκαν νεκρά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.
Οι Θηροφύλακες δεν έχουν ακόμη εντοπίσει 4 ελάφια από το ίδιο κοπάδι και θεωρούν ότι κι αυτά έχουν σκοτωθεί.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες και τον ακτινοσκοπικό και ιατροδικαστικό έλεγχο των νεκρών ελαφιών με την συνδρομή των κτηνιάτρων κ.κ. Παναγιώτη Μαριέ και Κυριάκου Περσιάνη αλλά και του ιατροδικαστή κ. Π. Κοτρότσου, διαπιστώθηκε ότι όλα σχεδόν φέρουν διαμπερή τραύματα από πυροβόλο όπλο (πιθανολογείται σφόδρα ότι δεν έχει γίνει χρήση κυνηγετικής καραμπίνας) μεταξύ του θώρακα και το λαιμού τους.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ό,τι από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν έχει βρεθεί βλήμα από όπλο έχει οδηγήσει τους Θηροφύλακες στην διαπίστωση ότι ο δράστης έχει άριστες σκοπευτικές ικανότητες και σκοτώνει τα ελάφια όχι για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες αλλά τα δολοφονικά του ένστικτα.
Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες για καταστροφή γεωργικών καλλιεργειών από τα ελάφια ή διαμαρτυρίες από βοσκούς, με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι ο δράστης είναι διεστραμμένος.
Κυνηγοί τονίζουν μάλιστα ότι το συγκεκριμένο κοπάδι ήταν ουσιαστικά εξημερωμένο και τα ζώα δεν ετρέποντο σε φυγή όταν τα πλησίαζαν άνθρωποι.
Η Θηροφυλακή κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τον δράστη να επικοινωνήσει άμεσα στο τηλέφωνο 6940267975.
Επίσης το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου, επικήρυξε τον δράστη με 5.000 ευρώ, σε όποιον δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στην Θηροφυλακή, οι οποίες  θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ