Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την ύδρευση σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οριακή είναι η κατάσταση στον Έμπωνα, τη Σορωνή και τη Νότια Ρόδο, όπως επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας.  Στις συγκεκριμένες περιοχές απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όπου αυξάνεται η ζήτηση.
Με εντολή του δημάρχου, Φ. Χατζηδιάκου  έχει συσταθεί ένα κλιμάκιο το οποίο επισκέπτεται τις περιοχές εκείνες οι οποίες έχουν πρόβλημα με το νερό ύδρευσης. Έχουν ήδη βρεθεί κάποιες γεωτρήσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες ποσότητες νερού. Όπως, όμως δήλωσε ο κ. Πάλλας, απαιτείται πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ θα πρέπει να εξασφαλισθούν και οι αναγκαίοι πόροι. Ωστόσο ο κ. Πάλλας εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν μπορούν να λειτουργήσουν οι νέες γεωτρήσεις στον Έμπωνα και στη Σορωνή.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Πάλλας ανέφερε: «Αυτό το διάστημα διενεργούμε ελέγχους και αυτοψίες προσπαθώντας  να δούμε πού θα γίνουν νέες γεωτρήσεις ώστε να δώσουμε λύσεις πριν το καλοκαίρι. Ο Έμπωνας, η Σορωνή αλλά και η Νότια Ρόδος είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας, αυτές οι δύο περιοχές βρίσκονται σε οριακό σημείο. Πρέπει να γίνουν έργα για να καλυφθούν τα κενά ύδρευσης.
Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σύντομα, φτάνει μόνο να υπάρξει η πολιτική βούληση και βέβαια να εξασφαλιστούν και οι οικονομικοί πόροι… Στον Έμπωνα βρήκαμε μια γεώτρηση όπου μπορεί να γίνει άμεση σύνδεση. Στη Σορωνή υπάρχουν δύο γεωτρήσεις από τον πρώην Δήμο Καμείρου οι οποίες μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν. Προσπαθούμε να βρούμε νέες γεωτρήσεις και στις υπόλοιπες περιοχές που υπάρχει πρόβλημα. Ευελπιστούμε πάντως ότι θα είμαστε έτοιμοι πριν το καλοκαίρι και πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ