Το πλάνο δράσης της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για την νέα περίοδο συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρός της κ. Αγαπητός Πάλλας με τον διοικητή της ΠΥΡ Ρόδου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την δασοπυρόσβεση. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Ηλ. Αργύρης και Ν. Χατζηγεωργίου, αντίστοιχα.
Ο κ. Αγ. Πάλλας, μάλιστα πρότεινε να γίνει αυτοψία την ερχόμενη εβδομάδα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και στις Επτά Πηγές, προκειμένου να ετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι άσκηση διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε ένα από τα δύο σημεία.
Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, στις Πεταλούδες υπάρχει καταγεγραμμένη διέξοδος διαφυγής, μέσω του επαρχιακού δικτύου σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ στις Επτά Πηγές θα πρέπει να σχεδιαστεί και να γίνει διάνοιξη νέου δρόμου που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες της περιοχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η νέα προγραμματική σύμβαση για την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Αποφασίστηκε επίσης, οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να περάσουν σεμινάριο από άνδρες της ΠΥΡ στο πλαίσιο της καλύτερης εκπαίδευσής τους και παράλληλα η δομή να πάρει την απαιτούμενη πιστοποίηση για να εκτελεί και καθήκοντα πολιτικής προστασίας.
Στόχος είναι η λειτουργία της εταιρείας να ξεκινήσει φέτος από τον Μάιο και να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα του 2016 που είχαν ως αποτέλεσμα την τεράστια καθυστέρηση στην υπογραφή της τριμερούς σύμβασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το καταστατικό της εταιρείας, η λειτουργία της θα παύσει το 2019 και για το λόγο αυτό θα αναζητηθεί τρόπος για την παράτασή της για ακόμα 10 έτη σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού, καθώς θα απαιτηθεί νομοθετική πρωτοβουλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ