«Προσπάθειες μέσα από καινοτομία προς όφελος του Δωδεκανήσιου καταναλωτή και συμβολή στην ενημέρωση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ξεκινώντας δυναμικά το 2017» θα είναι στο εξής ο στόχος του ΙΝΚΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου δ.σ. Γιώργου Ευγενικού, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των στελεχών για την κοπή της πίτας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ελήφθη η απόφαση δημιουργίας επιτροπών, που θα καλύπτουν τους τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα και την επιχειρηματικότητα των Δωδεκανησίων. Στις Επιτροπές, θα ηγούνται μέλη του ΙΝΚΑ που δεν συμπεριλαμβάνονται στο δ.σ.

Ήδη, ορίσθηκε η πρώτη Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, υπό την εποπτεία του πρώην Αστυκτηνίατρου – Αστυνομικού Διευθυντή Μιχάλη Ζεμπιλά, καθώς και Επιτροπή Θαλασσίων Σπορ ενόψει της σαιζόν, με υπεύθυνο τον επαγγελματία επί του συγκεκριμένου τομέα, Αχιλλέα Τζίμα. Επί πλέον, ορίσθηκε Επιτροπή Εθελοντισμού και Προσφοράς σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, που λόγω της κρίσης που βιώνουν οι συμπολίτες μας, αλλά και των προσφύγων που φιλοξενεί η Ρόδος, έχει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Άμεσα, ο Γενικός Γραμματέας, Υγειονολόγος Μιχάλης Ευστρατίου, θα έρθει σε επαφή με τους δημάρχους της Δωδεκανήσου και τις κατά τόπους ΔΕΥΑ, με σχετική επιστολή, προκειμένου να επιτραπεί ο έλεγχος καταλληλότητας πόσιμου νερού στις γεωτρήσεις των νησιών από Ανεξάρτητη Αρχή και να γίνουν σχετικές μικροβιολογικές εξετάσεις. Τα συμπεράσματα, θα δοθούν στις δημοτικές αρχές, προς αξιοποίηση.

Επί πλέον, έγινε η τελική συμφωνία μεταξύ ΙΝΚΑ και Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για την  έναρξη προγράμματος ευαισθητοποίησης σε θέματα καταναλωτισμού και καλλιέργειας  μιας υγιούς καταναλωτικής συνείδησης, σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.  Στη συνάντηση του προέδρου Γιώργου Ευγενικού, του Α΄ Αντιπροέδρου Γιάννη Καζουλάκη και του μέλους Νώντα Κατσαρού με τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία” Κυριάκο Κυριακούλη, αποφασίστηκε, το πρόγραμμα να πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, ξεκινώντας από σήμερα, πιλοτικά. Στη συνέχεια μάλιστα, αποφασίστηκε από το δ.σ. του ΙΝΚΑ το πρόγραμμα να επεκταθεί και  σε δημόσια σχολεία της Δωδεκανήσου, μετά από συνεννόηση με τον Προϊστάμενο Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα του προγράμματος που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα   θα διδάξουν δάσκαλοι εθελοντικά, θα υποστηρίξουν  μέλη του ΙΝΚΑ Δωδ/σου: Μιχάλης Ζεμπιλάς – Αστυκτηνίατρος – Αντιστράτηγος ε.α., Γιάννης Καζουλάκης – Ιατρός – Αθλίατρος, Μιχάλης Ευστρατίου – Υγειονολόγος – Σύμβουλος Επιχ/σεων &Τροφίμων, Ηλίας Οικονομίδης – Διευθυντής  Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νώντας Κατσαρός – Επόπτης Δημόσιας Υγείας Δωδεκανήσου, Δήμητρα Λόγγου –Υγειονολόγος,   σε συνεργασία με δασκάλους των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία.

Επί πλέον, συζητήθηκαν καταγγελίες καταναλωτών που αφορούν σε άδικες χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας, με αυθαίρετη συνδρομή των καταναλωτών σε μηνύματα από πενταψήφιους αριθμούς. Αποφασίστηκε, η κατ΄ αρχήν σύσταση με έγγραφη επιστολή προς τις εταιρείες ενώ στη συνέχεια, θα ζητηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Τέλος, προγραμματίσθηκαν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο με ευθύνη του ΙΝΚΑ στις 15 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

 

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                              Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Ευστρατίου                                                                                        Γεώργιος Ευγενικός

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ