Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου σε δύο 28χρονους Ροδίτες, που καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.
Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές ως τοξικομανείς, κρίθηκαν ένοχοι για το ό,τι την 6η Απριλίου 2016 αφαίρεσαν από ημεδαπή, στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ Βερόπουλος στην λεωφόρο Ρόδου – Καλλιθέας το πορτοφόλι της, που περιείχε προσωπικά της έγγραφα, κάρτες και 200 ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης Βερβέρης και Σπύρος Σαλαμαστράκης.
-Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο ένας 37χρονος Ροδίτης που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό διακεκριμένων κλοπών.
Περί ώραν 08.00 της 30ης Μαρτίου 2016, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο «Ροδοφαγία» στην συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Καλλιγά, είχε ακινητοποιηθεί ένας κλέφτης.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υπέδειξε τον 37χρονο ως τον δράστη. Ο 37χρονος είχε ακινητοποιηθεί συγκεκριμένα από μια 52χρονη υπάλληλο του εστιατορίου, αλβανικής καταγωγής, με τη συνδρομή του συζύγου της. Προέκυψε από την έρευνα ότι η 52χρονη, με το που μετέβη το πρωί της Τετάρτης στο κατάστημα διαπίστωσε ότι ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο και ότι εντός του καταστήματος βρισκόταν ο δράστης. Ο 37χρονος μάλιστα είχε πετάξει μια σακούλα με κέρματα που  είχε αφαιρέσει από το ταμείο του καταστήματος, ενώ είχε κάνει χρήση για την διάρρηξη ενός κλειδιού –κάβουρα.
Στο εστιατόριο είχε μεταβεί με μια μοτοσυκλέτα τύπου «YAMAHA XT» η οποία κατασχέθηκε.
Ακολούθησε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο ίδιος στο τριήμερο 27 με 30 Μαρτίου 2016, χρησιμοποιώντας την ως άνω μοτοσυκλέτα μετέβαινε σε καταστήματα στα Κοσκινού και στην Καλλιθέα αλλά και σε κατοικίες στη Μεσαιωνική Πόλη και πραγματοποιούσε διαρρήξεις με το κλειδί-κάβουρα.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.
– Την Τρίτη εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου κλοπή και σχηματίστηκε δικογραφία σε δυο αθιγγάνων ηλικίας 17 και 11 ετών, γιατί την 30η Ιανουαρίου 2017 αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο της επιχείρησης «Παλιούρη» 300 ξύλινες παλέτες. Επιπρόσθετα η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλους δυο ανήλικους οι οποίοι την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από αποθήκη που βρισκόταν στο χώρο της ίδιας επιχείρησης.
-Το πρωί της Τρίτης συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 20χρονος αθίγγανος, γιατί αφαίρεσε από κατοικία ένα πορτοφόλι.
Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο ίδιος δράστης προγενέστερα είχε αποπειραθεί να διαπράξει κλοπή από άλλη κατοικία, άλλα έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ