Η είδηση πως ο Γιώργος Χουλιαράκης δεν θα παραστεί στο EuroWorking Group της Πέμπτης, στο οποίο θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα, υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις ήδη χαμηλές προσδοκίες για θετικές εξελίξεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο χρόνος πιέζει για την ημερομηνία ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου και τα μηνύματα δεν είναι καθόλου θετικά, με τη ΝΔ να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως ”περί άλλα τυρβάζει”.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ενημέρωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης πως ο Γιώργος Χουλιαράκης δεν θα πάει στις Βρυξέλλες για το EuroWorking Group, αλλά θα βρίσκεται στο LSE και στη συνεδρίαση θα τον αντικαταστήσει ο σύμβουλός του, Π. Νικολάϊδης.

Από το ΥΠΟΙΚ δικαιολογούν την απουσία Χουλιαράκη αναφέροντας πως ούτως ή άλλως «δεν μπορούν να λυθούν σε αυτό το επίπεδο τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης».

Η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αντέδρασε έντονα λέγοντας πως σε αυτή την κρίσιμη καμπή η Ελλάδα δεν νοείται να μην εκπροσωπείται στο EWG από τον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η Κυβέρνηση ”περί άλλα τυρβάζει”.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group, αποφασίζει να εξαφανιστεί.

Πρόκειται άραγε για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα.

Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

 reporter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ