Τα «πάνω – κάτω» στους μέχρι τώρα προεκλογικούς σχεδιασμούς των υποψηφίων για την θέση του προέδρου και των συμβούλων στον πρώτο επιστημονικό σύλλογο του νησιού, τον Δικηγορικό Σύλλογο, αναμένεται να φέρει και μάλιστα για δεύτερη φορά, τροπολογία, που προωθείται προς ψήφιση, σύμφωνα με την οποία αίρονται εκ νέου τα κωλύματα στην υποβολή υποψηφιοτήτων, που προβλέπονται από τον τελευταίο Κώδικα περί Δικηγόρων.
Πιο συγκεκριμένα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, για τον συντονισμό των δράσεων του κλάδου απέναντι στην λαίλαπα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κατέστη σαφές και έτυχε ευρείας αποδοχής από τους παριστάμενους προέδρους, ότι προωθείται τροπολογία σύμφωνα με την οποία αίρεται η απαγόρευση που προβλέπει ότι οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων μπορούν να εκλεγούν μέχρι δυο συνεχόμενες θητείες και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τρεις.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κ. Σαρής μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ενώ οι κ.κ. Βασίλης Περίδης και Βασίλης Καταβενάκης, που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι πρόεδροι, δεν έχουν πλέον κώλυμα να δηλώσουν υποψηφιότητα και ως μέλη.
Ο κ. Σαρής, που δέχεται πιέσεις να κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, πλην όμως θεωρείται από τους συναδέλφους του ως η μόνη δυνατή λύση για να μην υπάρξει διάσπαση στην παράταξη.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εξάλλου τις προθέσεις του ο κ. Φώτης Κωστόπουλος, ενώ για την θέση του προέδρου ενδιαφέρον εκδηλώνει ο κ. Τάσος Διάκος. Βολιδοσκοπείται εξάλλου και ο κ. Θ. Παπαγεωργίου.
Κώλυμα συμμετοχής στις εκλογές δεν θα έχει, αν ψηφιστεί η τροπολογία, ο κ. Γ. Μαυρομάτης.
Θυμίζουμε ότι στο νόμο που ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είχε προστεθεί μεταβατική διάταξη που προβλέπει ότι οι διατάξεις που θέτουν ανώτατο όριο στη θητεία των προέδρων και των μελών του διοικητικού συμβουλίου των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων δεν είχαν εφαρμογή στις αρχαιρεσίες του 2014.
Οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου θα διεξαχθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου 2017 και οι εξελίξεις  αναμένονται πλέον με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΩ
Διαδήλωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στο Εφετείο Δωδεκανήσου οι δικηγόροι της Κω με την συμμετοχή και συναδέλφων τους από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.
Οι δικηγόροι της Κω, όπως έγραψε η «δημοκρατική», αποφάσισαν να απέχουν από την εκδίκαση όλων των ποινικών υποθέσεων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη του αιτήματός τους από τον Άρειο Πάγο, για την πλήρωση θέσης πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο της Κω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ