Να μην γίνει κατηγορία σε βάρος ενός 51χρονου ημεδαπού για την πράξη της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο, αντικειμένου του οποίου η αξία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ κατά συρροή αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2016 στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Ο 51χρονος κατηγορήθηκε συγκεκριμένα για το ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2007 έως και τον Σεπτέμβριο του 2007, εκταμίευσε από δύο λογαριασμούς ημεδαπών, στους οποίους ήταν συνδικαιούχος, τα ποσά των 129.529,98 και 120.243,64 ευρώ.
Φέρεται να είχε τεθεί συνδικαιούχος στους συγκεκριμένους λογαριασμούς προκειμένου να περαιώσει εντολή που του έδωσαν οι καταγγέλλοντες για την ανέγερση οικοδομών στα ακίνητά τους, με βάση και ειδικό πληρεξούσιο που του χορήγησαν το θέρος του 2006.
Όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές τού είχαν δώσει ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα για να προβεί στην αγορά δύο τμημάτων οικοπέδου στην Παστίδα και να ανεγείρει δύο διώροφες κατοικίες. Ο κατηγορούμενος προέβη στην αγορά των ακινήτων και φέρεται να εκταμίευσε το ποσό των 196.692,98 από τον λογαριασμό του πρώτου και 161.783,64 του δεύτερου για την κατασκευή των οικοδομών πλην όμως, όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές, η οικοδομή του πρώτου είχε κόστος 40.100 ευρώ και του δεύτερου 41.540 ευρώ.
Φέρεται δε όταν οχλήθηκε σχετικά να τους ενημέρωσε ότι τα ποσά που είχαν μείνει στους λογαριασμούς τους δεν επαρκούσαν για την αποπεράτωση των οικοδομών και ότι θα έπρεπε να του καταβάλλουν το ποσό των 105.000 ευρώ έκαστος.
Στην πορεία ανεκάλεσαν το ειδικό πληρεξούσιο και ζήτησαν την επιστροφή των χρημάτων τους.
Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αστικής φύσεως διαφορά και ότι έχει ήδη προσφύγει ενώπιον των αστικών δικαστηρίων διεκδικώντας αποζημιώσεις από τους μηνυτές για εργασίες που έκανε και δεν πληρώθηκε.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σταύρος Σταυρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ