«Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει, αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων σε πληρωμή τόκων και χρεολύσιων, θα εξαρτηθούν συνεπώς αν στον χρόνο είτε Φεβρουάριο ή Μάρτιο  δεν βρούμε λύση , τότε μονόδρομος είναι η λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με ότι μας έχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκης.

Στην συνέχεια ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για επιστροφή στην δραχμή: «Άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο».

Ο ίδιος, με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κάνοντας ανοικτά λόγο για προσάρτηση τους στην Ελλάδα.

«Αν νομίζουν ότι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία , τότε να προσθέσουμε στην ελληνική γη, στα ελληνικά εδάφη τα Σκόπια ως Μακεδονία. Να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος. Εννοώ αν εκείνοι πιστεύουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία, τότε όπου Μακεδονική γη, ελληνική γη και ο νοών νοείτω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.

Σκληρή απάντηση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κώστα Κατσίκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι φανερό ότι και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνειδητοποιούν ότι με την κυβερνητική ανευθυνότητα, την αναξιοπιστία και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές, η χώρα συνεχίζει έναν επικίνδυνο κατήφορο.

Ομολογούν, πλέον, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο.

Καθημερινή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ