«Είναι παραμύθι ότι όσοι φεύγουν από το Ποτάμι δεν το κάνουν για τον εαυτό τους, αλλά για την πατρίδα. Έφυγαν γιατί ήθελαν να αναζητήσουν σίγουρη στέγη κάπου αλλού, δεν είχαν διαφωνίες με τις πολιτικές μας θέσεις, υπήρξε τρόμος μπροστά στην επερχόμενη κάλπη», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Σταυρός Θεοδωράκης, στον απόηχο της αποχώρησης του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, της πέμπτης κατά σειρά αποχώρησης από Το Ποτάμι.

Όπως είπε, «οι υπόλοιποι έξι θα επιμείνουμε, θα με προβλημάτιζε αν αυτοί που έφυγαν είχαν κάτι να καταμαρτυρήσουν κάτι για το Ποτάμι και τις θέσεις του». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη αυτοί που αποχώρησαν πίστευαν ότι είναι σε ένα μικρό κόμμα με το οποίο δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ήθελαν να πάνε σε μεγαλύτερους σχηματισμούς. Χαρακτήρισε μάλιστα «δειλούς» όσους έφυγαν, λέγοντας ότι δε θέλουν να συνεχίσουν την μάχη για την όποια ο κόσμος τους ψήφισε.

Οι πολίτες στις επόμενες εκλογές θα αποφασίσουν τη συνέχισή μου στο Ποτάμι, τόνισε δε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Δεν θα επιμείνουμε να καθόμαστε στο σβέρκο του κόσμου απλώς και μόνο για να παίρνουμε κάποιες μικρές χρηματοδοτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι για τον ίδιο δεν είναι θέμα πολίτικου εγωισμού το ότι δεν πάει σε άλλη παράταξη και αναφερόμενος στις διεργασίες για την Κεντροαριστερά, τόνισε ότι το Ποτάμι έχει προτείνει οι κεντρώες δυνάμεις να βρουν τρόπο να συνεργαστούν, όχι να καταπιούν ο ένας τον άλλον. Οι πολλές συμπράξεις οδηγούν σε κουκούλωμα προβλημάτων είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι σημαντικό το ποιος θα είναι ο αρχηγός, αλλά το πώς θα λέγεται το κόμμα. Είπε όμως ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να αποχωρήσει ώστε να πάρει τη σκυτάλη ένας πρώην υπουργός. Το νέο αρχηγό πρέπει να τον βγάλει η κοινωνία, είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ