Δημόσιο κίνδυνο αποτελούν πολλά… σαραβαλάκια που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ρόδου, επειδή οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να επωμιστούν το κόστος επισκευής ή συντήρησης των οχημάτων τους.  Οι περισσότεροι θέλουν το αυτοκίνητό τους απλώς να κινείται και να φρενάρει, αφού δεν μπορούν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για την σωστή και προβλεπόμενη συντήρησή του.
Στον καιρό της οικονομικής κρίσης, η επισκευή ενός αυτοκινήτου ή ακόμα και το τακτικό service φαντάζουν ως πολυτέλεια, γι αυτό όλο και περισσότερα επικίνδυνα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού, αποτελώντας κινούμενες παγίδες τόσο για τους κατόχους τους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.
«Τα περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στη Ρόδο με παλιά λάστιχα, πάσχουν από αμορτισέρ, δεν έχουν φρένα, δεν περνούν από service. Μιλάμε πλέον για άρματα μάχης, όχι για αυτοκίνητα. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να διαθέσει για την επισκευή του αυτοκινήτου του. Το οδηγεί μέχρι να τον αφήσει στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα αυτοκίνητα να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Όταν το αυτοκίνητο φτάσει στον μηχανικό και ο μηχανικός κάνει τη λίστα με το τι χρειάζεται, ο κάτοχος το μόνο που ζητά είναι να βρεθεί τρόπος να ξαναπάρει μπροστά το όχημα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Τα λάστιχα είναι όλα παλιά, δεν ταιριάζουν μεταξύ τους… Ακόμα και τρακαρισμένα αυτοκίνητα θα δείτε πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους, με τσαλακωμένες λαμαρίνες που σημαίνει ότι αυτά τα οχήματα έχουν χάσει την αεροδυναμική τους. Αντικαθιστούν τα σπασμένα τζάμια με νάιλον ή βάζουν καρφιά για να κρατήσουν στη θέση τους τον προφυλακτήρα! Όλα τα έχουμε δει στα τελευταία χρόνια…», δηλώνει στην «δ» το μέλος του συλλόγου επισκευαστών αυτοκίνητων κ. Γιάννης Κακλιός, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πολλαπλασιασμό των τροχαίων ατυχημάτων.
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι όταν πρόκειται ένα όχημα να περάσει ΚΤΕΟ και τα ελαστικά του είναι παλιά, τότε ο ιδιοκτήτης δανείζεται ελαστικά από άλλο όχημα, τα βάζει στο δικό του περνάει τον έλεγχο και στη συνέχεια επανατοποθετεί τα παλιά του λάστιχα και ξαναβγαίνει στους δρόμους!
Όπως λέει ο κ. Γ. Κακλιός, λόγω των συσσωρευμένων χρεών η συντήρηση των αυτοκινήτων έχει μπει σε δεύτερη μοίρα και το μόνο που σώζει την κατάσταση, είναι ότι έχει περιοριστεί σημαντικά η κυκλοφορία τους  στους δρόμους, αφού οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να περικόψουν τις περιττές διαδρομές για να κάνουν οικονομία στα καύσιμα. «Αν κυκλοφορούσαν περισσότερο και συχνότερα τα αυτοκίνητα αυτά στους δρόμους, η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η κυκλοφορία τους έχει περιοριστεί αλλά ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα», λέει χαρακτηριστικά.
Παραδόξως σε καλύτερη κατάσταση είναι τα δίκυκλα που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, επειδή όπως αναφέρει, οι αναβάτες τους είναι κυρίως νεαροί, οι γονείς των οποίων προτιμούν να επενδύσουν στην ασφάλεια των παιδιών τους και να αφήσουν τα δικά τους οχήματά τους σε δεύτερη μοίρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ