Για νέο «επεισόδιο» διάρκειας 10 λεπτών ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική Ακτοφυλακή στην θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίμια κάνει λόγο η εφημερίδα, Hurriyet.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι πλωτό της ελληνικής Ακτοφυλακής εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα με συνέπεια να υπάρξει επεισόδιο διάρκειας 10 λεπτών που έλαβε τέλος με την παρέμβαση της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της Hurriyet αναφέρει ότι το σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής περίμενε μπροστά στην Καλόλιμνο και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε κινητικότητα.

Εν συνεχεία στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι «παρενέβη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και ακολούθησε «καταδίωξη» 10 λεπτών και μετά από αυτό, το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Το δημοσίευμα, επίσης, τονίζει  ότι μετά την ένταση που προκλήθηκε- έπειτα από την επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια του Πάνου Καμμένου- στην περιοχή των Ιμίων, περιπολούν σκάφη της ακτοφυλακής των δύο χωρών, με ένα «διάλειμμα» την Τρίτη, καθώς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Hurriyet/enikos,gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ