Η ΕΠΣΔ με επιστολή της στις υπόλοιπες Ενώσεις της χώρας μας, ζητάει να στείλουν την σχετική απόφαση που πήρε η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στους βουλευτές τους, έτσι ώστε όλοι μαζί να απευθυνθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να αναλάβουν το κόστος μετακίνησης των ερασιτεχνικών σωματείων.
Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου
«Ρόδος, 8 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.:272
Προς: ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή την υπ. Αριθμ. 51/16-7-2016 απόφαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με θέμα : Τελικές προτάσεις ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για θεσμικές αλλαγές “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την οποία και σας επισυνάπτουμε, παρακαλούμε όλες τις Ενώσεις γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο καθώς της ανύπαρκτης οικονομικής ενίσχυσης τόσο από την ίδια την πολιτεία όσο και την Ομοσπονδία, να στείλουν την σχετική απόφαση στους βουλευτές του Νομού σας και ταυτόχρονα να ζητάτε να υπάρχει η δυνατότητα στους Δήμους αλλά και στις Περιφέρειες να αναλαμβάνουν το κόστος μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.
Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζεται το ποσοστό 1,5% επί των εσόδων του προϋπολογισμού των ΟΤΑ που αφορά στον Αθλητισμό, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να απορροφηθεί με το υπάρχων καθεστώς και όπως θα δείτε και στην σχετική απόφαση της ΠΕΔ, ζητά το κόστος των μετακινήσεων να μην υπολογίζεται σε αυτό το ποσοστό ειδικά για τους νησιωτικούς Νομούς.
Πιστεύουμε ότι αν γίνουν δεκτές από τον Υπουργό αυτές οι προτάσεις, τότε ο κάθε Δήμος και η Περιφέρεια θα μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη βιωσιμότητα των Ερασιτεχνικών Σωματείων.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Για την Ε.Ε.,
Ο πρόεδρος Ο γ. γραμματέας
Παναγιώτης Διακοφώτης Γεώργιος Παυλίδης»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ