Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Παρασκευή προς και από το νησί της Ρόδου, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν τα ελληνικά νησιά.
Το κύμα κακοκαιρίας, που οδήγησε στην ματαίωση τριών αεροπορικών πτήσεων και δύο ακτοπλοϊκών δρομολογίων, βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής σε ύφεση, με αποτέλεσμα χθες να μην υπάρξουν προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή ματαιώθηκαν οι πτήσεις προς Καστελόριζο, που ήταν προγραμματισμένη για την 12.00 ώρα και δύο πτήσεις από την Αθήνα προς τη Ρόδο, με αντίστοιχες αναχωρήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για την 10.00 και 19.00 ώρα.
Σημειώνεται ότι όταν το αεροσκάφος της Aegean (πτήση 204) έφτασε στο νησί της Ρόδου, ο πιλότος επιχείρησε να τροχοδρομήσει στο αεροδρόμιο, αλλά οι ριπές ανέμου ήταν τόσο ισχυρές που ο κυβερνήτης αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Παρασκευή ματαιώθηκε ο απόπλους του πλοίου Πάτμος προς το Καστελόριζο την 10.00 ώρα, ενώ δεν αναχώρησε για τον προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο το Δωδεκάνησος Εξπρές.
Από το βράδυ της Πέμπτης εξάλλου απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.
Το απαγορευτικό εκδόθηκε εξαιτίας των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που έπνεαν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και έφθαναν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ στη διάρκειά της έφτασαν και τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμάνθηκε την Παρασκευή σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Για σήμερα, αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 βαθμών, με την αίσθηση θερμοκρασίας να είναι στους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, ενώ αναμένονται και βροχοπτώσεις.
Από την Δευτέρα 9 έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία στη Ρόδο θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 9 βαθμών Κελσίου.
Πρόκειται ουσιαστικά για το βαρομετρικό χαμηλό «Αριάδνη» που ξεκίνησε από προχθές και από τα βόρεια, να σαρώνει την χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ