Ανείπωτη τραγωδία στον ελληνικό αθλητισμό, με τον χαμό του 63χρονου  Α’ αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου, που «έφυγε» από τη ζωή, πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Σταματόπουλος υπήρξε άοκνος εργάτης του αθλητισμού, και το νέο για τον χαμό του συγκλονίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Σταματόπουλος τους τελευταίους μήνες βρισκόταν κάτω από έντονη πίεση, εξ αιτίας σοβαρού οικογενειακού ζητήματος κι αυτό όπως αποδείχθηκε μοιραίο για την ίδια του τη ζωή, φθάνοντας στο απονενοημένο διάβημα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής

Ήταν ένας πράος και ευαίσθητος άνθρωπος, γεννημένος στην Πάτρα, στις 28 Αυγούστου 1954, έχοντας δράση στα κοινά του αθλητισμού και στη μεγάλη του αγάπη τον στίβο, από πολύ νωρίς.

Το 1987 έγινε μέλος στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, ενώ ήταν α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, ενώ πρόσφατα είχε εκλεγεί στη θέση και πάλι του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ.

Ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά. Εργαζόταν ως χημικός μηχανικός στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών.

Στο άκουσμα του θανάτου του Γιάννη Σταματόπουλου, συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ

H ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

«Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στον ΣΕΓΑΣ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου.

Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο».

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ»

«O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου που εκπροσωπούσε τον ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ.

Ο αγαπητός σε όλους Γιάννης Σταματόπουλος με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκπλήρωνε στο ακέραιο τα καθήκοντα του και η συνεισφορά του στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ανεκτίμητη.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη σχολή χημικών μηχανικών του Ε.Μ.Π., ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το μπάσκετ. Το 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών, όπου από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Την περίοδο 1987 – 1989 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Επέστρεψε στο συμβούλιο το 1997 και παραμένει σε αυτό μέχρι και σήμερα, όπου κατέχει τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου.

Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου είναι έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, αλλά και της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού. Παράλληλα, βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ ήταν μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

sentragoal.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ