Ειδήσεις

Επαυσε η δίωξή τους λόγω παραγραφής για το σκάνδαλο στην ΑΤΕ Αρχαγγέλου

Με απόφαση που έλαβε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, έπαυσε οριστικά η δίωξη σε βάρος τριών κατοίκων Αρχαγγέλου για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, λόγω παραγραφής.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται στο τραπεζικό σκάνδαλο που εκτυλίχθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Αρχαγγέλου που έγινε αφορμή να θέσει τέρμα στη ζωή του ο πρώην διευθυντής του, την 18η Nοεμβρίου 2003.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή σχετική ένσταση του συνηγόρου του πρώτου εκ των κατηγορουμένων κ. Παντελή Αποστολά και έπαυσε την δίωξη σε βάρος και των υπόλοιπων.
Όλοι οι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν ότι με πρόθεση παρείχαν άμεση συνδρομή στον προϊστάμενο της τράπεζας κατά την εκτέλεση απ’ αυτόν της πράξης της υπεξαίρεσης από διαχειριστή ξένης περιουσίας αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, από την οποία το περιουσιακό όφελος και η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, που ήταν δικαιούχος τριών λογαριασμών εφέρετο να συμφώνησε να χρηματοδοτείται παράνομα από τους λογαριασμούς του ο εγγυητής συμβάσεως του με ποσά που εκταμίευε ο πρώην διευθυντής.
Τα ποσά που φέρονται να εκταμιευθήκαν με τον τρόπο αυτό ανέρχονται συνολικά σε 75.864,07 ευρώ και ο εγγυητής φέρεται να προσκόμισε για την κάλυψή τους ακάλυπτες και άκυρες ή πλαστογραφημένες και μεταχρονολογημένες επιταγές, οι οποίες ουδέποτε εισπράχθηκαν.
Οι κατηγορούμενοι επεσήμαναν ότι επειδή δεν φέρουν την ιδιότητα του διαχειριστή ξένης περιουσίας, δεν δύναται να διώκονται για κακουργηματική υπεξαίρεση από τη στιγμή που το όφελος ανέρχεται σε ποσό κάτω των 120.000 ευρώ για έκαστο εξ’ αυτών και πέτυχαν ως εκ τούτου την παραγραφή των κατηγοριών σε βάρος τους.
Θυμίζουμε ότι την 18η Nοεμβρίου 2003 ο προϊστάμενος του Kεντρικού Yποκαταστήματος της Aγροτικής Tράπεζας στη Pόδο συνοδευόμενος από ελεγκτή της Eπιθεώρησης της Tράπεζας από την Aθήνα είχαν ενημερώσει τον διευθυντή του υποκαταστήματος Aρχαγγέλου ότι επρόκειτο να ξεκινήσει ο ετήσιος τακτικός έλεγχος. Ο 49χρονος έσπευσε τότε να εγκαταλείψει το υποκατάστημα, ενημερώνοντας μια υπάλληλο ότι έπρεπε να μεταβεί στο Kέντρο Yγείας Aρχαγγέλου για εξέταση διότι δεν αισθανόταν καλά. Περί ώραν 12.30 της ίδιας ημέρας βρέθηκε νεκρός από ιερέα στην Mονή Σκιάδι. Δίπλα του βρέθηκε μια φιάλη ουίσκι, ένα κουτί από το φυτοφάρμακο “Methonate” και μια τρισέλιδη επιστολή.
Από έλεγχο που διεξήγαγε η διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου της τράπεζας διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες κατά την άσκηση των καθηκόντων του αλλά και ενδείξεις για εμπλοκή στην υπόθεση των κατηγορούμενων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΣΚΟΡΠΙΟΣ    07.11.2014 17:01

    Συνηθισμένα πράγματα για την Ελληνική Δικαιοσύνη που φημίζεται εκτόs των άλλων και για την ταχύτητα τηs !!!!
    Aδικο έχει η παγκόσμια Τράπεζα που θεωρεί σε έκθεση που κυκλοφόρησε ότι ο λόσοβαρότεροs λόγοs που δεν έρχονται επενδύσειs στην Ελλάδα είναι οι χρόνοι απονομήs δικαιοσύνηs που είναι κατά 3 [ΤΡΙΑ] τουλάχιστον χρόνια μεγαλύτεροι από τον μέσο όρο άλλων χωρών !!!!
    Οπότε Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α……….

Σχολιασμός άρθρου