Ρεπορτάζ

Αθωώθηκε γνωστός ασφαλιστής της Ρόδου

Αθώος υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, που το εμπιστεύθηκαν στον υπαίτιο, λόγω της ιδιότητάς του ως διαχειριστή ξένης περιουσίας, και του οποίου η συνολική αξία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου γνωστός ασφαλιστής της Ρόδου.
Το δικαστήριο έπαυσε οριστικά εξάλλου τη δίωξη σε βάρος του για πλημμεληματική απιστία και πλαστογραφία λόγω παραγραφής.
Ο ασφαλιστής εφέρετο με την ιδιότητα του διευθυντή της εταιρείας Interamerican για τα νησιά της Ρόδου και της Κω, ήδη από το έτος 1995, να είχε λάβει σταδιακά και δη μέχρι το έτος 1999, από την εγκαλούσα το ποσό των 60.000.000 δραχμών (ισόποσο των 176.082,17 ευρώ), προκειμένου μετά από δικές της εντολές, να το επενδύσει σε διάφορα αμοιβαία κεφάλαια της ανωτέρω εταιρείας.
Εφέρετο να   διαχειρίστηκε χωρίς περαιτέρω εντολές από την εγκαλούσα το ανωτέρω ποσό, το οποίο την 5η Οκτωβρίου 1999 είχε ήδη ανέλθει στο ποσό των 219.112,37 ευρώ και όταν η εγκαλούσα μετά από επανειλημμένες προφορικές οχλήσεις της, ζητούσε να της το αποδώσει, εκείνος αρχικώς εξέδωσε και της παρέδωσε μία επιταγή ύψους 82.000.000 δραχμών (ισόποσο του ποσού των 240.645,63 ευρώ) με ημερομηνία πληρωμής την 31η Δεκεμβρίου 2000, η οποία κάλυπτε το ως άνω ποσό με τους εκτιμούμενους από τον ίδιο τόκους.
Στη συνέχεια, εξέδωσε και παρέδωσε στην εγκαλούσα, σε αντικατάσταση της προηγούμενης επιταγής, τρεις άλλες επιταγές της Τράπεζας Πειραιώς ποσού 44.000 ευρώ με ημερομηνία πληρωμής την 30η Σεπτεμβρίου 2002 η πρώτη, ποσού 44.000 ευρώ με ημερομηνία πληρωμής την 30η Σεπτεμβρίου 2003 η δεύτερη και ποσού 88.000 ευρώ με ημερομηνία πληρωμής την 30 Σεπτεμβρίου 2004, ενώ εφέρετο να υποσχέθηκε στην εγκαλούσα προφορικά ότι το υπόλοιπο ποσό των 64.645,60 ευρώ θα της το κατέβαλλε στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα.
Ακολούθως και δη την 29η Σεπτεμβρίου 2003, ενώ η εγκαλούσα είχε ήδη εισπράξει το ποσό της πρώτης επιταγής ύψους 44.000 ευρώ, και πριν αυτή εισπράξει και τα υπόλοιπα ποσά, της απέστειλε εξώδικη πρόσκληση-δήλωση με την οποία ουσιαστικά αρνήθηκε να καταβάλει το υπόλοιπο οφειλόμενο από εκείνον χρηματικό ποσό, δηλώνοντάς της ότι δεν της το οφείλει. Όπως τονίζεται στο βούλευμα, με τον τρόπο αυτό ο κατηγορούμενος ζημίωσε την περιουσία της εγκαλούσας-εντολέως του κατά ποσό που ανέρχεται σε 196.645,63 ευρώ.
Τα ανωτέρω φέρονται να επιβεβαιώνουν στις ένορκες καταθέσεις τους 4 μάρτυρες ενώ διαπιστώθηκε από τη διενεργηθείσα γραφολογική πραγματογνωμοσύνη, ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα των ετών 1999 έως και 2001 έθεσε υπογραφή κατ’ απομίμηση της υπογραφής της εγκαλούσας σε αιτήσεις εξαγοράς μεριδίων, καθώς επίσης χρησιμοποίησε αιτήσεις συμμετοχής σε πρόγραμμα αμοιβαίων κεφαλαίων και αιτήσεις εξαγοράς μεριδίων, στις οποίες είχε επίσης τεθεί από άγνωστο πρόσωπο η υπογραφή της εγκαλούσας.
Ο ίδιος διατείνεται ότι δεν υπήρξε καμία υπεξαίρεση και απίστία καθώς κατά τη νόμιμη διαδικασία οι καταθέσεις χρηματικών ποσών σε χρηματιστηριακές εταιρείες γίνονται από τον επενδυτή με κατάθεση σε τράπεζα και οι αναλήψεις – εξαγορές των αμοιβαίων κεφαλαίων πραγματοποιούνται μόνον με δίγραμμη επιταγή, την οποία ο επενδυτής και μόνον δικαιούται να εισπράξει από την πληρώτρια τράπεζα.
Ενώπιον του δικαστηρίου τόνισε ότι είχε αναπτύξει φιλική σχέση με την εγκαλούσα και φοβούμενος τον διασυρμό του που θα οδηγούσε σε απώλεια πελατείας αναγκάστηκε να τις δώσει τις επιταγές για να καλύψει απώλειες από τις επενδύσεις της εξαιτίας της πτώσεως του χρηματιστηρίου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γ. Κακακιός και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Κ. Καζουλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου