Ποινή κάθειρξης 820 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 2.415.500 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, στον Σύρο διακινητή S. I. του Ο. που συνελήφθη στην θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου την 29η Οκτωβρίου 2015.
Ο κατηγορούμενος μετέφερε από το Γκουντογκάν με ξύλινο σκάφος 160 μετανάστες και συγκεκριμένα Σύρους, Ιρακινούς και Παλαιστίνιους.
Το σκάφος  ναυάγησε και τελικά διασώθηκαν από λιμενικούς 139 μετανάστες εκ των οποίων 122 Σύροι, 16 Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος.
Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε ότι ήταν κυβερνήτης του σκάφους και υποστήριξε ότι όταν το εγκατέλειψαν οι δουλέμποροι μετά από καταδίωξη τους από το Τουρκικό Λιμενικό και επειδή κινδύνευε να ναυαγήσει, ο ίδιος έπιασε το πηδάλιο.
Υποστήριξε ακόμη ότι είναι και ο ίδιος μετανάστης και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και ότι σκόπευε να έρθει στην Ελλάδα και να προσπαθήσει να φέρει από την Τουρκία και την οικογένεια του.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 105 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 270.500 ευρώ στον Σύρο διακινητή A. Z. του J., που συνελήφθη την 17η Νοεμβρίου 2015 και περί ώραν 01.20 στο Ψαλίδι της Κω.
Ο κατηγορούμενος  μετέφερε από το Bodrum 17 μετανάστες και συγκεκριμένα 10 Ιρακινούς και 7 Σύρους.
Το σκάφος ναυάγησε, οι μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα και διασώθηκαν από τους λιμενικούς 6 εξ’ αυτών.
Και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε ότι ήταν κυβερνήτης του δουλεμπορικού.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπακίρης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ