Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, σε έναν 62χρονο μελισσοκόμο, που γεννήθηκε στα Τρίκαλα και διαμένει μόνιμα στ’ Αφάντου, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 11 ετών για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Αθώος είχε κριθεί από τον πρώτο βαθμό ο 60χρονος αδελφός του.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε αθώο πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στη σύζυγο του θύματος, έπαυσε υφ’ όρων την δίωξη σε βάρος του για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και μετέτρεψε την πρώτη κατηγορία  σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Σύμφωνα με καταγγελία του κ. Ελευθέριου Αγραφιώτη του Νικολάου, 48 ετών, οικοδόμου και της συζύγου του κ. Βασιλικής Αγραφιώτη του Γεωργίου 49 ετών, ιδιωτικής υπαλλήλου, που διαμένουν ομοίως στ’ Αφάντου και έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητο πλησίον ακινήτου των κατηγορούμενων, σε αγροτική περιοχή της Παραμυθίας, ο πρώτος πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους, ενώ αυτοί βρίσκονταν εντός του υπ‘ αριθμ. ΡΟΖ 3368 ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου μετά από φραστικό επεισόδιο, που είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Χαρίτος και Στάσα Καντίτο – Αλεξάνδρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ