Στα μαλακά θα πέσει τελικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου αφού ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην αρθεί η βουλευτική της ασυλία. Η απόφαση της πλειοψηφίας θα αποτελέσει και την εισηγήση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια του Σώματος όταν το θέμα φτάσει εκεί προς ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αυλωνιτου κατηγορείται για ξυλοδαρμό υπαλλήλου του ΟΑΚΑ όταν δεν ήταν βουλευτής.

Το ζήτημα είχε προκαλέσει θόρυβο καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της επιτροπής είχαν ταχθεί αρχικά υπέρ της άρσης της βουλευτικής της ασυλίας ωστόσο μετάβαλλαν στάση μετά από παρέμβαση του Νίκου Παρασκευόπουλου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε χαρακτηρίσει τη δίωξη της πολιτική.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έντονες. Ωστόσο σήμερα η επιτροπή «επικύρωσε» την αρχική της απόφαση.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε συζήτηση και για την μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του Παύλου Πολάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγος του Ευγενία Μανωλίδου για συκοφαντική δυσφήμιση μετά τα όα είχε πει πρόσφατα στη Βουλη πρόσφατα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η κυβερνητική παράταξη υποστήριξε ότι η υπόθεση Πολάκη εμπίπτει στο 86 του Συντάγματος και τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών καθώς  όσα είπε στην Ολομέλεια ήταν στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων και επομένως το αίτημα για άρση της ασυλίας του δεν μπορεί να πάει καν στην Ολομέλεια και πρέπει να παραπεμφθεί με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Κατά συνεπεια ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί ο κ. Πολάκης είναι να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές βουλευτών οι οποίοι θα ζητούν τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

thetoc.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ