Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Με τη συμμετοχή σημαντικών παικτών της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και με μικρότερες τοπικού χαρακτήρα υποψηφιότητες, εξελίσσεται αυτές τις ημέρες η πώληση του εμβληματικού ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο, από την EUROBANK, η οποία το έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για μια επένδυση που θα κινηθεί συνολικά (μαζί με το κόστος κτήσης) στα 50 εκατ. ευρώ κυρίαρχα από τους ξενοδόχους Λασκαρίδη και Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, καθώς και από τον γνωστό Ελληνοκαναδό businessman Πίτερ Ηλιόπουλο ο οποίος με αξιώσεις διεκδικεί το ξενοδοχείο μιας και ως γνωστόν είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της εστίασης – διασκέδασης στη χώρα του. Ταυτόχρονα στη διαδικασία συμμετέχει το τοπικό δίδυμο επιχειρηματιών Κούτρα – Σταματιάδη (από τη Ρόδο και την Κω) με τραπεζικές πηγές να αναφέρονται σε μια προσπάθεια περισσότερο να φανεί το τοπικό στοιχείο και με δυσκολίες ως προς την εξεύρεση των απαραίτητων χρηματικών εγγυήσεων, αν και στην τελική ευθεία τα πάντα μπορεί να αναμένει κανείς.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως οι έμπειροι στα ξενοδοχειακά όμιλοι με το μεγάλο αποτύπωμα στη χώρα, εκτιμούν πως η συγκεκριμένη μονάδα θα αποφέρει σημαντικές οφέλειες και είναι διατεθειμένες να προβούν σε σημαντικές επενδυτικές κινήσεις με αντανάκλαση στην τοπική κοινωνία.

Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis), χτίστηκε στη δεκαετία του ’70 και παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτίρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών. Το σημαντικό του στοιχείο όμως είναι πως διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι τo 2012 η αυτοκρατορία που έφτιαξαν το 1968, η Μαρίκα και ο Θάνος Καψής και την οποία συνέχισαν με τρόπο χωριστό οι δυο κόρες τους Ντία και Λένα, διαλύθηκε.

newmoney.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ