Μετ΄εμποδίων έγινε χθες στη Ρόδο η πρεμιέρα υποβολής αιτήσεων για το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα έπεφτε συνεχώς  με αποτέλεσμα για κάθε αίτηση να απαιτούνται περισσότερες από 2 ώρες!
Δικαιούχοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί στα ΚΕΠ, στα δημοτικά καταστήματα αλλά και στην Πρόνοια προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όμως, λόγω των προβλημάτων του ηλεκτρονικού συστήματος ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλοι.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας που δικαιούνται το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, έσπευσαν να εξυπηρετηθούν από την Πρόνοια του Δήμου Ρόδου καθώς μόνον εκεί αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν ή συμπληρώνονται τα έγγραφα των ελλιπών φακέλων, και παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτόν, δεν ήταν δυνατή η εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού δικαιούχων.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού-Ροδίτη, μέσω της «δ», καθησυχάζει τους δικαιούχους λέγοντας πως όλοι όσοι το δικαιούνται θα το λάβουν, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις του ηλεκτρονικού συστήματος.
«Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και σταδιακά θα βελτιωθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης ανά δικαιούχο. Το σύστημα πέφτει συνέχεια λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου γι αυτό και σημειώνονται οι πολύωρες αναμονές που μπορεί να φτάσουν και τις δύο ώρες. Οι δικαιούχοι όμως να μην ανησυχούν, διότι όλοι όσοι το δικαιούνται θα λάβουν το εισόδημα. Γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο να αποκατασταθεί το πρόβλημα και πιστεύω ότι σύντομα, η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται απρόσκοπτα σε όλα τα προκαθορισμένα σημεία σε όλο το νησί».
Να σημειωθεί ότι στη Ρόδο, η διαδικασία για την υποβολή των αιτημάτων άνοιξε χθες και όχι στην 1η Φεβρουαρίου, επειδή μέχρι  την τελευταία στιγμή το υπουργείο έστελνε διορθωτικές εγκυκλίους και συμπληρωματικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν οι 100 υπάλληλοι να ενημερωθούν για να εξυπηρετήσουν σωστά τους πολίτες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δικαιούχοι μπορεί να φτάσουν και τις 12.000 (!) καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν συνήθως το 10% του πληθυσμού κάθε περιοχής. Σύμφωνα με την κ. Κρεμαστινού ο αριθμός των δικαιούχων θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση της υποβολής των δικαιολογητικών, ωστόσο εκτιμάται ότι θα εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και τα ΚΕΠ περίπου 10.000 με 12.000 δικαιούχοι, γι αυτό και θα διατεθούν 100 συνολικά υπάλληλοι για τον σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, οι ανάγκες της κοινωνίας της Ρόδου είναι τεράστιες. Καθημερινά περνούν από την Πρόνοια του Δήμου Ρόδου άνεργοι οικογενειάρχες με δύο και τρία παιδιά, που τους λείπει ακόμα και το φαγητό και ζητούν βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα και να συντηρήσουν την οικογένειά τους, γι αυτό και το συγκεκριμένο εισόδημα, που μπορεί να φτάσει και τα 400 ευρώ ανά οικογένεια, θα βοηθήσει σημαντικά πολλούς συμπολίτες μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές τους ανάγκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ