Ελεύθερος χωρίς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας εργολάβος δημοσίων έργων, που βρέθηκε υπόλογος για έκδοση 6 πλαστών τιμολογίων στην πορεία της έρευνας γύρω από την δραστηριότητα 67χρονου συνταξιούχου εφοριακού, κατηγορούμενου για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.
Η έρευνα σε βάρος του 67χρονου, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ξεκίνησε προ 4ετίας μετά από καταγγελία άλλου μηχανικού της Ρόδου για υπεξαίρεση.
Στην οικία του συνταξιούχου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μετά από έρευνα επιταγές, πλήθος αποδείξεων και τιµολογίων, που σχετίζονται µε συγκεκριµένα ονόµατα πολιτών, βιβλία εσόδων-εξόδων και µπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κενές άδειες κυκλοφορίας οχήµατος και 50 σφραγίδες εκ των οποίων οι 11 είναι στρογγυλές κρατικές σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών του Δηµοσίου και µια «µήτρα» τριών σφραγίδων.
Πρόκειται µεταξύ άλλων για σφραγίδες της ΔΟΥ Ρόδου και υπαλλήλων της, σφραγίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών, του Εφετείου Αθηνών, του Πανεπιστηµίου Πειραιώς, της Επιθεώρησης Εργασίας και του πρώην Δήµου Αφάντου. Είχε κατασχεθεί εξάλλου το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ.
Στo πλαίσιo έρευνας, που διενεργήθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 6 πλαστών τιμολογίων για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011, συνολικού ύψους 201.500 ευρώ περίπου από εργολάβο δημοσίων έργων.
Στην οικία του συνταξιούχου εφοριακού είχε βρεθεί συγκεκριμένα ένα μπλοκ με τιμολόγια, που είχε παράνομα διατρηθεί και έφερε σφραγίδα θεώρησης της ΔΟΥ και πλαστή υπογραφή εφοριακού ελεγκτή.
Μάλιστα το επίμαχο χρονικό διάστημα ο υπόλογος πλέον εργολάβος δεν μπορούσε να θεωρήσει φορολογικά στοιχεία.
Ο συνταξιούχος φέρεται να διάτρησε παράνομα ένα μπλοκ τιμολογίων τα οποία χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος εργολάβος και μάλιστα τα δήλωσε και στην εφορία.
Απολογούμενος τόνισε ότι το αδίκημα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη στον 67χρονο τον οποίο είχε συναντήσει, όπως είπε στην ΔΟΥ Ρόδου και εκείνος είχε προσφερθεί να τον βοηθήσει χωρίς να γνωρίζει ότι θα παρανομούσε.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ν. Πέρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ