Με ένα εκπαιδευτικό διήμερο που θα έχει ως θέμα την ενημέρωση των μελισσοκόμων σε θέματα που αφορούν στη μελισσοκομία θα κορυφωθούν φέτος οι εκδηλώσεις «Ρόδος – Μήνας Μελισσοκομίας 2017» που για 17η χρονιά οργανώνονται στη Ρόδο.

Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του μήνα συνδιοργανώθηκαν από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γ. Γεννηματάς» και το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η Κυψέλη» και γνωρίζουν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στο διήμερο που θα γίνει Κυριακή 12 και  Δευτέρα 13-2-1017 θα συμμετέχει ο εξέχων  μελισσοκόμος – μαθηματικός Αλέξανδρος Γκουσιάρης. Η προσέγγιση που θα κάνει αφορά τόσο τους επαγγελματίες, όσο και τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους της Ρόδου.

Το πρόγραμμα του διημέρου που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ», στο 5ο χιλ. Τσαϊρι – Αεροδρόμιο περιλαμβάνει:

Κυριακή 12/2/2017, ώρα: 18.00. Ενημέρωση από τον μελισσοκόμο – μαθηματικό Αλέξανδρο Γκουσιάρη. Κοπή Βασιλόπιτας Συλλόγου. Εγκαίνια Μουσείου Μέλισσας. Μελένια Βραδιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης για την προσφορά του στο μελισσοκομικό κλάδο του τόπου μας.

Δευτέρα 13/2/2017, ώρα 18.00. Ενημέρωση μελισσοκόμων από τον Αλέξανδρο Γκουσιάρη.

Η εκδήλωση της Κυριακής απευθύνεται στους μελισσοκόμους αλλά και σ’ όλους τους φίλους του πολυτιμότερου εντόμου στον κόσμο, της μέλισσας και θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η εκδήλωση της Δευτέρας αφορά αποκλειστικά τους μελισσοκόμους.

Χορηγός των εκδηλώσεων «Ρόδος – Μήνας Μελισσοκομίας 2017» είναι η εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

 

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Νικόλαο Μελισσουργό και Νικόλαο Ρέτσα, ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή.

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή μελεκουνιού, του παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου, όπως επίσης και η υποστήριξη των μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Η ενασχόληση των ανθρώπων της Μελ/κής με τη μελισσοκομία τρέχει πολλούς αιώνες πίσω και μαζί της και ο μεγάλος  θαυμασμός τους για τις μέλισσες, για την εργατικότητά τους, την προνοητικότητα τους,  την κοινωνικότητα του  κ.λ.π  και  που χωρίς αυτές χάνεται και αυτή καθεαυτή η ζωή στο πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά  μας το επιβεβαιώνει και o μεγάλος φυσικός Albert Einstein.

Η σπουδαιότητα της διατήρησης μιας τόσο παραδοσιακής τέχνης, ο θαυμασμός στις μέλισσες και τα μοναδικά προϊόντα που μας προσφέρουν, «γέννησε» την ιδέα της δημιουργίας του Μουσείου της Μέλισσας στους χώρους της Μελισσοκομικής.

Σήμερα, δίνεται στο κοινό και του επισκέπτες του, ολοκληρωμένο, το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο της Μέλισσας. Εκεί οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών στις διαφανείς κυψέλες παρατήρησης, την ιστορική εξέλιξη της μελισσοκομίας στη Ρόδο και το νησιωτικό χώρο του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και να γνωρίσουν τον τεράστιο πλούτο των πολύτιμων προϊόντων, μέλι, γύρη, κερί, πρόπολη και βασιλικό πολτό,  που μας δίνει το μοναδικό αυτό έντομο.

Το Μουσείο της Μέλισσας, μια εντυπωσιακή ως προς τη σύλληψη και την κατασκευή του ιδέα, πέραν από τις μοναδικές πληροφορίες που δίνει με τρόπο εύληπτο και γλαφυρό στον επισκέπτη, συνδυάζει την παλαιά γνώση με τη νέα μέσω διαδραστικών εφαρμογών  και σύγχρονων, τεχνολογικά εφαρμογών.

Τα εγκαίνια του Μουσείου της Μέλισσας τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 έχουν ενταχθεί στις παράλληλες δράσεις στήριξης της μελισσοκομίας στη Ρόδο από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου. Θα γίνουν δε με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Ρόδο του εξέχοντος μελισσοκόμου – μαθηματικού Αλέξανδρου Γκουσιάρη. Ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης, ένας ακάματος εργάτης της μελισσοκομίας στη χώρα μας θα πάρει μέρος σε διημερίδα (12, 13/2/2017) που ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου οργανώνει στα πλαίσια των ετήσιων δράσεων του ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας 2017, των οποίων είναι χορηγός η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ