Την διαβεβαίωση ότι η δημοτική αρχή Ρόδου διά των Τεχνικών Υπηρεσιών της ξεκινά και πάλι τις δημοπρατήσεις έργων, ενώ παράλληλα, προχωράει σε σειρά παρεμβάσεων για την πόλη, έδωσε χτες σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δώρος Κωνσταντίνου. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του 2016, οφείλονταν κυρίως στο Νόμο 4412 που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο.
«Ενδεικτικά θα σας πω ότι μέσα στο 2016, από τον Ιανουάριο και μετά, μέχρι και σήμερα, μόνον δύο μήνες την περίοδο Ιούνιο και Ιούλιο, μπόρεσε ο Δήμος Ρόδου να δημοπρατήσει έργα. Κι αυτό όχι με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αλλά με ευθύνη του κράτους και του νέου νόμου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, τον 4412/2016. Μόλις πρόσφατα, εδώ και 20 ημέρες περίπου, λύθηκε το πρόβλημα. Ο Δήμος Ρόδου, ξεκίνησε άμεσα τις διαδικασίες και μέσα στο προσεχές διάστημα, αφού ολοκληρωθούν οι αναμορφώσεις και οι αναλήψεις δαπανών μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου –και μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τις δημοπρατήσεις έργων κανονικά. Είναι πάνω από 40 έργα που θα δημοπρατηθούν για όλο το νησί. Πέρα από αυτό θα ξεκινήσει και το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2017».
Σε ερώτηση ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα τεθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ο αντιδήμαρχος δήλωσε: «Πρόκειται για μια σειρά έργων, όπως τα σχολεία μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει κάνει ο Δήμος Ρόδου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ύψους 1.145.000 ευρώ, πεζοδρομήσεις, ασφαλτοστρώσεις κ.λπ. Οι εργασίες γι’ αυτά τα έργα θα ξεκινήσουν μετά τον Μάιο».
Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ακόμη ότι θα γίνει μια σειρά παρεμβάσεων στην πόλη της Ρόδου, όπως ασφαλτοστρώσεις, πλήρεις αποκαταστάσεις στο οδόστρωμα, κλείσιμο λακκούβων, καθώς υπάρχει εργολαβία σε εξέλιξη αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών είχε σταματήσει.
Αυτή η εργολαβία θα αρχίσει ξανά πολύ σύντομα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές.
Ο κ. Κωνσταντίνου σχολίασε και τις εργασίες που εκτελεί η ΔΕΔΔΗΕ – ΔΕΗ στα δίκτυα, λέγοντας:
«Η ΔΕΗ για να ξεκινήσει να κάνει υπογειοποιήσεις στα δίκτυα πρέπει να έχει την άδεια των Τεχνικών Υπηρεσιών. Σαφώς και είμαστε ενήμεροι και κακώς εκφράζονται παράπονα από τους πολίτες, διότι οι αποκαταστάσεις και οι εργασίες γίνονται με γοργούς ρυθμούς».
Όσον αφορά την διάνοιξη της οδού Πετρίδου είπε ότι έχει ολοκληρωθεί, ενώ για την οδό Καμείρου είπε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για κατεδαφίσεις. «Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε σε μια μελέτη για την διάνοιξη της οδού» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ