Ειδήσεις

Εγκρίθηκε το προσύμφωνο για το «Ηχος και Φως»

Εγκρίθηκαν χθες από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής το προσύμφωνο του έργου «Ανάδειξη Φορέα Διαχείρισης του Δημοτικού Ανθόκηπου», που βρίσκεται στην πλατεία Ρίμινι, καθώς και τα δικαιολογητικά για την οριστική κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.

Το προσύμφωνο, όπως δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς, θα σταλεί για έγκριση στο ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της τελικής σύμβασης.
Ο δημοτικός ανθόκηπος, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσουκαλά, θα μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού και θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο καλοκαίρι.

«Εξετάστηκε το ζήτημα του δημοτικού ανθόκηπου. Το έργο είχε δρομολογηθεί εδώ και καιρό με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Η απόφαση που ελήφθη ήταν σημαντική. Προεγκρίναμε τους όρους, αποσφραγίστηκαν και εξετάστηκαν τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία στα πλαίσια του σχετικού διαγωνισμού», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως εγκρίθηκε και το προσύμφωνο που θα υπογραφεί προσεχώς.

«Τα δικαιολογητικά και το προσύμφωνο θα διαβιβαστούν για έγκριση στο ελεγκτικό συνέδριο ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και να μπορεί η εταιρεία να λειτουργήσει το δημοτικό ανθόκηπο με τον τρόπο που επιθυμεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Φέτος δεν μπορεί να συμβεί αυτό εξαιτίας των διαδικασιών, που απαιτούν πολύ χρόνο. Είναι ένα σημαντικό έργο. Θα είναι χαρά μας να λειτουργήσει το «Ήχος και Φως» έστω και στην επόμενη θητεία. Τα σοβαρά ζητήματα έχουν ξεπεραστεί στη στιγμή που έχουμε πάρει την πρώτη έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία. Είμαστε σε καλό δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς.

Σε ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση του αναδόχου στον δημοτικό ανθόκηπο, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:
«Προχωράμε βήμα, βήμα. Αν δεν δοθεί η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο για να υπογραφεί το προσύμφωνο, ο ανάδοχος δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Προχωράμε σιγά σιγά για να μην έχουμε εμπλοκές».
Υπενθυμίζεται πως το έργο θα αναλάβει η εταιρεία «Στήριξις Τεχνική ΑΕ.-ΠΑΝΟΥ Α.ΕΒ.Ε».
Αναφερόμενος στα υπόλοιπα θέματα, που εξετάστηκαν χθες από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Νίκος Τσουκαλάς δήλωσε πως τα περισσότερα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

«Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις για θέματα που έχουν δρομολογηθεί ήδη. Διανύουμε μια δύσκολη εποχή σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που λαμβάνονται καθώς είναι σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος. Εξετάστηκαν 35 θέματα», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την παρούσα θητεία. Ο κ. Νίκος Τσουκαλάς αναφέρθηκε και στην έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών.

«Ξεκίνησε σήμερα στην πόλη της Ρόδου η διαδικασία της ρύθμισης οφειλών πολιτών και επιχειρηματιών», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως από σήμερα θα ξεκινήσει και η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων οφειλετών στις υπόλοιπες εννέα δημοτικές ενότητες του νησιού μας.

«Σήμερα θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού μας και από αύριο θα είναι εφικτό να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων από τους πολίτες και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του νησιού μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόσθεσε πως οι οφειλέτες έχουν στη διάθεση τους τέσσερις μήνες προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

«Η ρύθμιση ισχύει μέχρι τις 14 Αυγούστου. Είναι πολύ ευνοϊκή για το σύνολο των οφειλών που έχουν πολίτες και επιχειρηματίες στο Δήμο. Σήμερα που ήταν η πρώτη ημέρα έσπευσαν να καταθέσουν αιτήσεις επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες και επιθυμούν να λάβουν μέρος στους σχετικούς διαγωνισμούς», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.

Σε ερώτηση σχετικά τις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Τσουκαλάς τόνιως πως ο προεκλογικός αγώνας θα πρέπει να διεξαχθεί σε πολιτισμένο κλίμα.
«Ευχή όλων των πολιτών είναι να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο. Αν ήμουν πολίτης και έβλεπα τους διαξιφισμούς μεταξύ των παρατάξεων θα έκλεινα την τηλεόραση. Δεν θα πρέπει να γίνεται με τον τρόπό αυτό η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων. Εκτιμώ πως προτιμότερο είναι να παρουσιαστούν τα προγράμματα των παρατάξεων προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν και να κρίνουν», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως οι εποχές των υποσχέσεων έχουν περάσει.

«Δεν μπορούμε να προγραμματίζουμε εκατό πράγματα γιατί κοροϊδεύουμε τους ευαυτούς μας και τους πολίτες. Οι παρατάξεις να παρουσιάσουν ανά θεματική ενότητα τα προγράμματα τους για να πείσουν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως συγκεκριμένα πράγματα μόνο μπορούν να γίνουν. Αυτά ας τα παρουσιάσουν χωρίς κατηγορίες. Να αφήσουν πίσω το παρελθόν γιατί έρχονται στο φως και παλαιές ιστορίες» δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως οι πολίτες πρέπει να κρίνουν τους υποψηφίους στο Δήμο και την Περιφέρεια από τα προγράμματα τους.

Σε ερώτηση αν ήταν εύκολη η απόφασή του, να μην μετέχει στις εκλογές, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:
«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Ήταν όμως στη σωστή κατεύθυνση. Νιώθω δικαιωμένος για αυτή κάθε ημέρα που περνάει. Πολιτική μπορούμε να κάνουμε παντού, στην εργασία και στο σπίτι μας καθώς και στις επιτροπές, όπου θα κληθούμε να λαμβάνουμε μέρος. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μεράκι που δεν φεύγει. Είχα λάβει την απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος από τον Ιανουάριο του 2013».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου