Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου έκοψε την βασιλόπιτά του, στο Ροδίνι.
Στον έναν περίπου χρόνο λειτουργίας του ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή», έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, με σημαντικότερο τη στήριξη, ψυχολογική, ηθική και υλική, ογκολογικών ασθενών της περιοχής μας όπως επίσης και τη δημιουργία, και πολύ σύντομα τη λειτουργία, του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των καρκινοπαθών.
Από τον Μάρτιο του 2017 που ο Σύλλογος πήρε σάρκα και οστά, μέχρι και σήμερα, έχει αγκαλιάσει τους ογκολογικούς ασθενείς του νομού χάρις στην μαχητικότητα των μελών του Δ.Σ. αλλά και την προσφορά των εθελοντών που στηρίζουν το έργο του.
Στην ομιλία της η πρόεδρος και «ψυχή» του Συλλόγου κ. Μαρία Κρητικού, έδωσε ιδιαίτερη βάση στην λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής καθώς επίσης και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Στις 12 Μαρτίου 2017 έγινε η πρώτη μας γνωριμία, εδώ στην ίδια αίθουσα. Η συγκίνηση όλων εκείνο το βράδυ ήταν μεγάλη. Σήμερα, λοιπόν, 11 μήνες μετά θέλουμε να πούμε ευχαριστώ για το αγκάλιασμα από την τοπική κοινωνία. Επίσης, θέλω ως πρόεδρος, να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον κ. Χατζημάρκο για την στήριξη προς τον Σύλλογο των Καρκινοπαθών από τις πρώτες ημέρες της ίδρυσής του. Ο κ. Χατζημάρκος απέδειξε με πράξεις τις ευαισθησίες του. Άνοιξε την καρδιά του, άπλωσε το χέρι του, μας αγκάλιασε ζεστά, πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι μόνο όλοι Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τους καρκινοπαθείς. Από κάθε άποψη! Ακόμη και με την απόκτηση της δικής τους στέγης. Στέγης θεραπείας και φροντίδας…Της Ογκολογικής Κλινικής στο Γ. Ν. Ρ. Εκεί, όπου η διοικήτρια, μια δυναμική γυναίκα, προσφέρει πολλά στους καρκινοπαθείς και γενικότερα, στον τομέα της υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μαρία Κρητικού, εμφανώς συγκινημένη κατά τη διάρκεια του απολογισμού στον ένα χρόνο λειτουργίας του Συλλόγου, ο οποίος είναι δικό της «δημιούργημα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του αντιπροέδρου του Συλλόγου, ιατρού κ. Παύλου Μπακίρη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής σύντομα θα είναι μια πραγματικότητα. Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση, για την οποία είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι. Μια κατάκτηση, που δείχνει ότι οι λύσεις, τελικά έρχονται πολύ πιο εύκολα σε τοπικό επίπεδο όταν η κοινωνία, εμείς μεταξύ μας, βρούμε τρόπο επικοινωνίας και συντονισμού κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς ρόλους των εθελοντικών συλλόγων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Συλλόγου, την κ. Μαρία Κρητικού που έθεσε τον θεμέλιο λίθο για να δημιουργηθεί αυτός ο Σύλλογος αλλά και σε όλους τους εθελοντές που καθημερινά και αδιάκοπα στηρίζουν τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε θεραπείες. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Νοσοκομείου την διοικήτρια προσωπικά και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο που έσκυψαν με ευαισθησία πάνω από το πρόβλημα. Ο Σύλλογός μας έκανε ήδη ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα με τη λειτουργία του Ογκολογικής κλινικής και ακολουθούν κι άλλα, προς όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους, προς όφελος της κοινωνίας της Ρόδου και της Δωδεκανήσου. Εμείς σας καλούμε να έρθετε μαζί μας … ως εθελοντές.. να ξέρετε πως η ανταμοιβή του εθελοντή βρίσκεται στο βλέμμα του ασθενή που φροντίζει…. και να ξέρετε πως είναι ανεκτίμητης αξίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Π. Μπακίρης.
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ε. Μανδρακός, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Κουνάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μ. Παγκάς, η πρώην βουλευτής κ. Μ. Ιατρίδη, ο συντονιστής διευθυντής Καρδιολογίας, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» κ. Νικ. Μόσχος, η ογκολόγος του Νοσοκομείου κ. Μ. Παρασκευά, ο διοικητικός διευθυντής της Euromedica κ. Δ. Ασημακίδης κ.ά.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους, στον κ. Γ. Χατζημάρκο, στην ογκολόγο κ. Μαρία Παρασκευά, στην διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κ. Χατζηστρατή (την παρέλαβε ο κ. Μόσχος) όπως επίσης και στην εθελόντρια κ. Σταυρούλα Μανωλακιού που στηρίζει με κάθε τρόπο τον Σύλλογο.
Επίσης δόθηκαν από μία εικόνα σε δύο μαχήτριες της ζωής, την κ. Ελισάβετ Μαρίνου η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της και ως λογίστρια στο Σύλλογο καθώς επίσης και στην κυρία Ρένα Λεβέντη.
Οι προσκεκλημένοι διασκέδασαν με την ορχήστρα του Νίκου Γιάννου που ανταποκρίθηκε αφιλοκερδώς στο κάλεσμα.
Εορτή του Αγίου Παρθενίου
Σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 17.30 στο ιερό παρεκκλήσιο του Ταξιάρχου Μιχαήλ Ιαλυσού, σε συνεργασία της Μητρόπολης με τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, που είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών, θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία. Χθες Δευτέρα, τελέστηκε εσπερινός, όρθρος και μεσονυκτική Θεία Λειτουργία υπέρ των ψυχών των καρκινοπαθών που έχουν φύγει από τη ζωή.

Φωτορεπορτάζ:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ