Αναγκαία χαρακτήρισε τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της οικονομίας, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα μιας άλλης κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ήττα του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εκλογές πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ζήτησε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, τοποθετήθηκε υπέρ των εκλογών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση και τη ρευστότητα της κατάστασης στο μέτωπο της Οικονομίας, δήλωσε ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. «Η κυβέρνηση» συμπλήρωσε, «με την ύπαρξή της και με την τακτική που ακολουθεί, πολλαπλασιάζει το πρόβλημα.

Κυνηγάει την ουρά της. Κλείνει- δεν κλείνει η αξιολόγηση, στο μεταξύ καταρρέει η πραγματική οικονομία και βυθίζεται ξανά στην κρίση η χώρα, ενώ θα έπρεπε, να έχουμε βγει από το 2015 από το μνημόνιο και να έχουμε πάει σε ένα άλλο καθεστώς. Αυτό το οποίο επείγει αυτήν τη στιγμή, είναι να αποκτήσει η χώρα ρυθμό και στρατηγική. Με την κυβέρνηση λοιπόν αυτή και με τη Βουλή αυτήν, αυτό δεν επιτυγχάνεται».

«Έχουμε ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του και αφού πάει στα μεγέθη που πρέπει να πάει λόγω της βλάβης που έχει προκαλέσει, αλλά δεν αρκεί να έχει μία άλλη κυβέρνηση, πρέπει η κυβέρνηση αυτή να εφαρμόσει τη μόνη υπεύθυνη και εφικτή εθνική στρατηγική, εκείνη που εμείς χαράξαμε και έχει αποδειχθεί ότι, είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα, από την περιδίνηση», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ερώτηση για το εάν ζητάει εκλογές απάντησε:

«Το να ζητάει κανείς εκλογές, όταν σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα τις εκλογές τις καθορίζει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα, είναι λίγο μάταιο. Αν είχε αίσθηση ευθύνης ο κ. Τσίπρας, θα είχαμε κάνει εκλογές από …προχθές».

Ο κ. Βενιζέλος, έφτασε χθες στα Ιωάννινα και σήμερα ήταν ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση με θέμα, «Η θέση της Ελλάδας σε μία Ευρώπη που αμφισβητείται», την οποία διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

real.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ