«Τα δικαστήρια κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη» έγραψε στο Twitter – Σήμερα θα πρέπει το υπ. Δικαιοσύνης να παρουσιάσει αναλυτικά στο Εφετείο τη θέση του για άμεση αναστολή της απόφασης του δικαστή από το Σιατλ

Με ευθείες απειλές κατά του δικαστή που εξέδωσε την απόφαση με την οποία «πάγωσε» το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα για επτά μουσουλμανικές χώρες πέρασε στην αντεπίθεση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο πριν να παρακολουθήσει το Σούπερ Μπόουλ, τον τελικό, δηλαδή, του αμερικανικού φούτμπολ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε στο ζήτημα με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο των αναρτήσεων στο Twitter.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής θα έβαζε τη χώρα μας σε τέτοια περιπέτεια. Αν κάτι συμβεί, θα φταίει αυτός και το δικαστικό σύστημα. Άνθρωποι έρχονται χωρίς έλεγχο. Κακό!» έγραψε ο Τραμπ αναφερόμενος στον δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ, τον δικαστή που την παρασκευή μπλόκαρε την ισχύ του διατάγματος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παράλληλα ανακοίνωσε – πάλι μέσω Twitter – ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ να ελέγχουν «ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ» όσους μπαίνουν στις ΗΠΑ. «Τα δικαστήρια κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη» συμπλήρωσε.

Παρά, πάντως, την αναταραχή που έχει προκληθεί ο Τραμπ υποδέχθηκε κανονικά τους καλεσμένους του στο γκολφ κλαμπ που διατηρεί στο Παλμ Μπιτς στη δεξίωση ενόψει του Σούπερ Μπόοουλ αφού πρώτα μίλησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.

protothema.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ