Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός και στην περιοχή μας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ από αύριο Σάββατο αναμένεται και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν αποκλείεται να πλησιάσει το 0 (!) στις ορεινές περιοχές της Ρόδου γι αυτό και ο Δήμος αποφάσισε να λάβει μέτρα, προκειμένου να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένοι και οι άστεγοι συμπολίτες μας ή όσοι δεν έχουν θέρμανση στο σπίτι τους.
Όπως αποφασίστηκε, θα λειτουργήσουν τρεις θερμαινόμενες αίθουσες, όπου θα μπορούν να βρουν καταφύγιο συμπολίτες μας. Πρόκειται για την αίθουσα του Ροδινιού, το δημοτικό ιατρείο στην Παλιά Πόλη και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, που θα παραμείνουν ανοικτές όσες ημέρες η θερμοκρασία θα «φλερτάρει» με το 0.
Ειδικότερα, για αύριο Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 11 βαθμών Κελσίου, με την αίσθηση όμως, λόγω της υγρασίας να είναι στους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και αναμένονται βροχοπτώσεις.
Για την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 βαθμών, με την αίσθηση θερμοκρασίας να είναι στους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, ενώ αναμένονται και βροχοπτώσεις.
Από την Δευτέρα 9 έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου η θερμοκρασία στη Ρόδο θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 9 βαθμών Κελσίου.
Πρόκειται ουσιαστικά για το βαρομετρικό χαμηλό «Αριάδνη» που ξεκίνησε από χθες και από τα βόρεια, να σαρώνει την χώρα.
Τις πρωϊνές/μεσημεριανές ώρες σήμερα η «Αριάδνη» θα βρίσκεται πάνω από το ΒΑ. Αιγαίο με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.
Μέχρι σήμερα το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Σε άμεση ετοιμότητα και συνεργασία ζήτησε να βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων  που αναμένονται να εμφανιστούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου από σήμερα Παρασκευή 6/1/2017 έως την Δευτέρα 9/1/2017 με ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχοπτώσεις σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ.
Επίσης ζήτησε σε συνεργασία που είχε προχθές 4/1/2017 με στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δωδεκανήσου την επαγρύπνησή τους  και να υπάρξει ενημέρωση   των πολιτών, μέσω ανακοίνωσης, για την πορεία της κακοκαιρίας και τους τρόπους αντιμετώπισης των εκτάκτων και ακραίων καιρικών φαινομένων. Τέλος ευχαριστεί τα ΜΜΕ της Δωδεκανήσου για την συνεργασία στα θέματα που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ