Η αντιπρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί Καρδιάς» κ. Ελ. Σωτηρίου επέστρεψε από την πρώτη αποστολή του έτους από τη Συρία και ετοιμάζεται για την νέα της αποστολή στην Αφρική. Μιλώντας στη «δημοκρατική» ανέφερε ότι τα πράγματα στη Συρία φαίνεται αυτή την περίοδο να είναι ήρεμα, κανείς όμως δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν οι συνθήκες, καθώς ανά πάσα στιγμή αναμένεται να επικρατήσει ένταση και να αυξηθούν οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά.
«Εμείς πηγαίνουμε πάντα στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου και μοιράζουμε φάρμακα μέσω του Πατριαρχείου της Αντιόχειας. Αυτή τη φορά είδαμε ότι ήταν κάπως πιο ήρεμα τα πράγματα. Δεν είμαστε όμως καθόλου βέβαιοι αν θα συνεχισθεί αυτό το ήπιο κλίμα. Από τη μία στιγμή στην άλλη γίνονται φρικτές μάχες και χάνονται δεκάδες ανθρώπινες ζωές.  Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.
Καλό θα είναι να υπάρχει πάντα μία ετοιμότητα στα νησιά για την διαχείριση και αντιμετώπιση προσφυγικών ροών. Δυστυχώς και αυτός ο πόλεμος έχει ένα μεγάλο κόστος που δεν είναι άλλο από τις ανθρώπινες ζωές. Όσοι θελήσουν να ξεφύγουν από αυτή την κόλαση, θα προσπαθήσουν να βρουν διέξοδο, καταλήγοντας ως συνήθως μέσω θαλάσσης στα ελληνικά νησιά. Όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Συρία, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για το προσφυγικό», ανέφερε η κ. Ελένη Σωτηρίου.
Στήριξη στο
Νοσοκομείο Ρόδου
Η Οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» ιδρύθηκε με τη μορφή σωματείου το έτος 2001 από 10 ελληνικές οικογένειες. Πολλά ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών Καρδιάς» πραγματοποίησαν, ως ομάδα, σειρά από ανθρωπιστικές αποστολές κατά την περίοδο 1998-2001 που προηγήθηκε της ίδρυσης του σωματείου. Το όνομα «Γιατροί Καρδιάς» έχει συμβολικό νόημα: εκφράζει το βαθύ συναίσθημα της αγνής και ανιδιοτελούς αγάπης των ανθρώπων προς όλους και ειδικότερα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, η οποία πηγάζει από την ψυχή τους, από την καρδιά τους. Χωρίς να φοβούνται, τα μέλη της οργάνωσης πηγαίνουν σε εμπόλεμες ζώνες, σε χώρες του τρίτου κόσμου για να προσφέρουν φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, δεν ξεχνούν και τη χώρα τους. Ακολουθώντας λοιπόν τα βήματα της εποχής, η φιλανθρωπική οργάνωση έχει στρέψει το βλέμμα της και προς την ελληνική πραγματικότητα η οποία έχει γίνει ανυπόφορη.
Τα τελευταία χρόνια, οι «Γιατροί Καρδιάς» στηρίζουν με γενναίες προσφορές αναλώσιμων ειδών το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. «Και το 2017, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, ενισχύσαμε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με αναλώσιμα. Δεν μας ζήτησε κανείς την προσφορά μας, το κάναμε από μόνοι μας. Ως επισκέπτρια στο νοσοκομείο βλέπω ότι υπάρχουν ανάγκες σε κάποια είδη, τα οποία προσφέρουμε κυρίως για το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Η Ρόδος είναι ένα τουριστικό νησί και το νοσοκομείο της καλύπτει και τις ανάγκες των μικρότερων νησιών. Δεν θα μπορούσαμε να μη συμβάλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στο να καλυφθούν κάποιες ανάγκες», δήλωσε η κ. Σωτηρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ