Τη δέσμευσή του για την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου στη Λέρο που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί της Αρτέμιδος μαζί με τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον βουλευτή Δωδ/σου ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερό, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησαν στα βόρεια Δωδεκάνησα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας έθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής σημαντικά θέματα του νησιού, όπως το ακτοπλοϊκό πρόβλημα (δρομολόγηση επιπλέον πλοίων – προσέγγιση δρομολογίου από την βόρεια Ελλάδα – επιδότηση καταμαράν), την επιδότηση περαιτέρω αεροπορικών δρομολογίων, την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν με τις απαλλοτριώσεις  ΧΑΔΑ, την νομιμοποίηση λιμένων της Λέρου και την χάραξη αιγιαλού και παραλίας για την αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λέρου, την παραμονή του υποθηκοφυλακείου Λέρου, καθώς και την παραμονή των δύο διμοιριών των ΜΑΤ για την πρόληψη – αποφυγή προβλημάτων με τους μετανάστες.

Από τη πλευρά τους οι κ.κ. Κουρουμπλής, Σαντορινιός υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τα προβλήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο.

Παρόντες στη σύσκεψη εκτός των ανωτέρω, ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου κ.κ. Παΐσιος καθώς και ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου κ. Θεμέλαρος.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το λόγο έλαβε εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΙΚΑ Λέρου, ο οποίος έθεσε υπόμνημα στον Υπουργό, εξηγώντας παράλληλα το πρόβλημα που υπάρχει με τη διαφαινόμενη μείωση προσωπικού στο τοπικό υποκατάστημα, που θα οδηγήσει πολλές οικογένειες εργαζομένων εκτός Λέρου.

lerosnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ