Ο γνωστός τραγουδιστής παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΉΠΑ, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του ξαδέρφου του, ομοσπονδιακού βουλευτή του ρεπουμπλικανικού κόμματος

Η προηγούμενη εβδομάδα θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη του Βαλάντη, αφού βρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Ο ίδιος μιλάει με ενθουσιασμό, σχεδόν με δέος για αυτή του την εμπειρία στο People.  «Καθόμουν 20 μέτρα από την εξέδρα όπου ορκίστηκε ο Trump, μπροστά μου καθόταν οι επίσημοι καλεσμένοι, πρώην πρόεδροι, γερουσιαστές και οι σύζυγοί τους» μου λέει. Το ίδιο βράδυ ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ένα πάρτυ που διοργανώθηκε προς τιμή του. «Αφού χόρεψε με τη Melania άρχισε να χαιρετά κάποιους από τους καλεσμένους βουλευτές, λίγο πριν αποχωρήσει. Ο ξάδερφός μου, ομοσπονδιακός βουλευτής των ρεπουμπλικάνων, μου είπε να τον ακολουθήσω. Έτσι, βρέθηκα στη σειρά, του είπα “Συγχαρητήρια” και αυτό ήταν». Βέβαια, πόσοι άνθρωποι έχουν κάνει χειραψία με τον πλανητάρχη;

Το παράστημα του Trump έκανε εντύπωση στο Βαλάντη. Με ύψος 1,91 εκ. κυριαρχεί στο χώρο. «Είχα καταλάβει πως ήταν ψηλός από την ορκωμοσία ακόμη, γιατί με το που ανέβηκε άλλαξαν το ύψος στα μικρόφωνα και τα auto cue. Και με αυτήν την αυτοπεποίθηση που αποπνέει, μοιάζει ακόμη πιο ψηλός. Η φιγούρα του κυριαρχεί». Η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Melania Trump, έκανε εντύπωση για άλλους λόγους – πέρα από τους προφανείς, στον Βαλάντη. «Τρέφει μεγάλο σεβασμό προς το σύζυγό της. Δεν θέλησε να επισκιάσει καθόλου τον Donald Trump, στην πιο σημαντική ημέρα της ζωής του, ούτε να στρέψει τα βλέμματα και τα φώτα επάνω της. Μου άρεσε που ήταν μπροστά ο Trump και όλη η οικογένεια συνοδευόταν πίσω του από αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού. Ο χώρος που έγινε το πάρτι ήταν επιβλητικός και η ατμόσφαιρα συγκινητική, όταν τελείωσε ο χορός του». Τα ποτά δεν ήταν κερασμένα, γιατί τα έσοδα θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Η μπύρα κόστιζε 5 δολάρια, τα ποτά 15 και η σαμπάνια 20» θυμάται ο Βαλάντης.

Ο Trump και το κύμα της οργής
Όλος ο κόσμος παρακολούθησε όσα προηγήθηκαν της ορκωμοσίας, τις πορείες διαμαρτυρίας και τα επεισόδια δηλαδή που έγιναν στην Ουάσιγκτον και σε άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Ο Βαλάντης έχει διαφορετική άποψη. «Μιλούσαν για 400.000 διαδηλωτές, αλλά εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν μια ομάδα διαδηλωτών περίπου 300 ατόμων». Του λέω πως στα πλάνα που έπαιξαν στα κορυφαία media παγκοσμίως είδαμε άγρια επεισόδια. «Αν θέλεις να δείχνεις τέτοια πλάνα, μπορείς να δείχνεις. Εγώ δεν αντιλήφθηκα τίποτε τέτοιο. Θεωρώ πως τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα. Ήταν τέτοια τα μέτρα ασφαλείας που σε ακτίνα 4 χλμ από το Καπιτώλιο δεν μπορούσες να περάσεις. Αν εδώ ζήσαμε δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Obama, εκεί ήταν στο πολλαπλάσιο βαθμό».

Ο Trump βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών καταξιωμένων γυναικών παγκοσμίως (Madonna, Meryl Streep, Charlize Theron) μετά από κάποιες προσβλητικές αναφορές σε γυναίκες. Τον ρωτάω αν συζήτησε με τον ξάδερφό του βουλευτή και ποια είναι η γνώμη εκείνου, που είναι πολιτικός και νιώθει την ένταση. «Όχι, δεν μπήκα σε αυτήν τη διαδικασία. Ίσως να υποστήριζαν τη Hillary και αυτός είναι ο λόγος που αντιδρούν τόσο πολύ». Όταν του υπενθυμίζω κάποιες εμπρηστικές δηλώσεις του Trump μου επαναλαμβάνει πως δεν συζήτησαν κάτι με τον ξάδερφό του για τέτοια θέματα.

Κλείνοντας την κουβέντα μας τον ρωτάω αν τον πείραξαν τα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram. «Όταν κάνω κάτι που αφορά την άποψή μου, δεν με ενδιαφέρει καμία αντίδραση. Οπότε δεν σκέφτηκα τίποτε και δεν με ένοιαξε. Αν κάτι με στεναχωρεί είναι η αμάθεια. Παρακολουθώντας ειδήσεις δεν σημαίνει πως μορφώνεσαι ή αποκτάς παιδεία. Όταν δεν γνωρίζεις κάνεις απλή αναμετάδοση τα όσα έχεις ακούσει, σε πράγματα που ο καθένας μπορεί να αναμεταδίδει όπως θέλει».

protothema.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ