Σε κλίμα ικανοποίησης και ενθουσιασμού έκοψε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο νυχτερινό κέντρο ‘Αρένα’.
Το παρών έδωσαν πέραν των στελεχών και πάρα πολλά μέλη του κόμματος  που έσπευσαν να δηλώσουν την έμπρακτη στήριξή τους στην Νέα Δημοκρατία.
Στην κοπή της πίτας, επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη, ο πολιτευτής κ. Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, η αναπληρώτρια γραμματέας οργανωτικού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, ο πρόεδρος περιφερειακής οργάνωσης Νοτίου Αιγαίου κ. Φοίβος Παρασκευόπουλος, ο τομεάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, διατελέσαντες πρόεδροι της ΝΟΔΕ, διατελέσαντες βουλευτές και πολιτευτές, στελέχη της ΝΟΔΕ και τοπικών επιτροπών από την Ρόδο και από άλλα νησιά, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Ν.Δ. και πολύς κόσμος, μέλη και φίλοι της παράταξης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο βουλευτής κ. Μ.Κόνσολας, οι κ.κ. Β.Υψηλάντης, Ιωάν.Παππάς, Μ.Ιατρίδη και Σ.Δράκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Π. Μπακίρης,  ενώ εκ  μέρους του Δήμου Ρόδου, μίλησε ο κ. Β.Μανδρακός.
 
Ο Γ. Πλακιωτάκης
Στον χαιρετισμό του, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης (διατελέσας πρόεδρος της Ν.Δ. για έναν χρόνο) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκδήλωση αλλά κυρίως για την προσέλευση του κόσμου, δίνοντας συγχαρητήρια στην τοπική οργάνωση και κάλεσε τους Νεοδημοκράτες και τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία σε αυτό το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει όχι μόνον ως Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και ως αυριανή κυβέρνηση καθώς θα έχει να αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, αυτό της εξόδου της χώρας από την κρίση:
«Η προσέλευση και η ανταπόκριση του κόσμου αποδεικνύει ότι όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως η Ν.Δ. είναι η μοναδική σοβαρή, εναλλακτική λύση. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή που βασίζεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει παρουσιάσει ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη και βασίζεται σε μείωση φορολογίας, δαπανών, επιτάχυνση της επιχειρηματικότητας και των αποκρατικοποιήσεων για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Η Ν.Δ. έχει κατατεθειμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα. Το νέο δίλημμα αυτή την στιγμή για την Ελλάδα είναι: ‘Ή 4ο Μνημόνιο ή Grexit’» είπε, και άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο κ. Πλακιωτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των νησιών επισημαίνοντας: «Η Ν.Δ. θα δώσει έμφαση στην ενίσχυση της νησιωτικότητας και της ενίσχυσης της οικονομίας των νησιών. Αυτό είναι απαίτηση αλλά και δέσμευση. Θυμίζω σε όλους ότι η Ν.Δ. είχε αντισταθεί, γιατί είχαμε πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Θυμίζω επίσης ότι το 2014 ήμασταν αυτοί που μείωσαν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, μειώσαμε τον Ειδικό Φόρο Πετρελαίου κι αυτό γιατί είχε ισορροπήσει η Οικονομία. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, το 2015 η Ελλάδα θα είχε βγει από τα Μνημόνια, θα είχε βγει στις αγορές και θα είχε ξεκινήσει η Ανάπτυξη. Εμείς ως Ν.Δ. θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και θα προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων ώστε να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη της οικονομίας» όπως είπε.
Τέλος, κάλεσε τους Νεοδημοκράτες σε εκλογική ετοιμότητα και σε συνεχή εγρήγορση καθώς ‘οι εκλογές είναι πολύ κοντά και η Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη’ όπως είπε μεταξύ των άλλων.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Π. Μπακίρης, είπε, μεταξύ των άλλων:
«Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ γιατί διαχρονικά  και καθημερινά βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Επιτρέψτε μου, με τη σημερινή ευκαιρία, να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία. Κυρίως και πάνω από όλα, εύχομαι υγεία σε όλους».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ